K-hiphop 討論區 (16) - 洗定PATPAT坐等10月SMTM9

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
可能得佢哋兩個rapper係p字頭一個字同埋四個音
希望今年唔好搞咁多野上年個個出曬事
Chillin Homie又參加
希望唔好又忘詞 講真幾鍾意佢
Same
自己覺得佢就好似bewhy咁
就算唔出聲 企係度就已經係焦點咁
smtm8佢點輸?無記錯好似唔關事
係smtm7挑戰new champ然後忘詞柒一次啫
不過都係睇個beat
justhis 咩style都carry到無咁強烈既beat佢應該無咁易搶晒focus
Smtm8 Diss round忘詞
希望佢唔好年年都柒一次
我都load咗好耐
明明Penomeco係feat Punchnello決賽
我係到諗緊係咪講應該似Penomeco 同Hangzoo 咁feat原來唔係
但係我覺得講個舞台feat既作用 Justhis無論係第七季feat Kid Milli 定第八季feat EK 都係秘密武器嘅存在嚟
例如之前第四季太陽feat Mino,第五季Zico feat C jamm,第六季Changmo 金孝思feat Junoflo都係同一個道理

唔係話Hangzoo feat得唔好 而係佢係似輔助兵器助成咁feat Punchnello 即係直接睇個選手同featuring 夾唔夾得埋 同埋睇個rapper需要啲咩舞台
同埸嘅Young B搵Vinxen feat都係同一個道理

所以無話Justhis搶曬EK風頭 (ps. 我無話EK做得唔好 嗰場我係比較鍾意EK多啲)
只係話嗰埸真係叮噹馬頭
認同 如果要怪既只能怪佢地搵啲top既rapper 黎feat
其實鍾意punchnello+hangzoo首magma多過ek既 (雖然鍾意justhis呢個人多啲hangzoo嗰part真心屈機)
BewhY好似又做Producer
有啲就一pair咁公佈 有啲就一丁友
唔知今季會唔會多過4隊呢
code kunst
唔好好似上季分2隊就好
有佢?
佢自己instagram post左
已經8個人了
THE QUIETT
HI-LITE 有首歌有G2 FEAT
遺作
Paloalto
Justhis
Giriboy
ZionT
BeWhy
Code kunst
仲有邊兩個?
睇唔到doubleD
正呀喂

身為社長 去咗又輸既話其實都好撚柒下
4個搞笑系producer
又黎呃留言
上年講話兩萬cm就去smtm
佢不嬲都係attention whore
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞