薄扶林大學討論區(7) 鐘聲響起second low訊號

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
請問phys1050一年會fail幾多人?
成份卷應該得3x分

爛grade聽得多,fail應該少

1851 1853 就爛grade.......
Phys1050 大把人A

sor 得B...
btw mech2407 唔係好識 好驚爛grade

2407易過1851/1853

呢樣真
Maths department 出題目真係好癲
maths department 終於摺柒左啦

我覺得工程數應該講多D應用囉
心諗成份野叫人prove/derive做乜鳩

咪就係,讀左成年civil 1851,1853完全冇用
2407 就fluid mechanics 有少少用,但2407深好多
Prove 埋D古靈精怪equation......
有柒用咩

sor 得B...

加油⋯⋯我上個sem c+
但識人得10分都D
所以正常唔會fail

10分
撞mc都唔止啦

傻啦⋯⋯2407冇mc
不過有報分題嘅

sketch function 個D都4分喎, 點做到10分

佢咪淨係識簡單 partial derivative 左條equation lol
MECH2414同MECH2407連住一齊考係咩玩法
就黎又1001
請問phys1050一年會fail幾多人?
成份卷應該得3x分

sor 得B...

但識人得10分都D
所以正常唔會fail

10分
撞mc都唔止啦

傻啦⋯⋯2407冇mc
不過有報分題嘅

自膠,以為你講phys1050

sor 得B...

呢樣真

2407 就fluid mechanics 有少少用,但2407深好多
有柒用咩

1851 prof chow個part都有用既
BTW prof chow好underrated 其實教得幾好

sor 得B...

但識人得10分都D
所以正常唔會fail

10分
撞mc都唔止啦

傻啦⋯⋯2407冇mc
不過有報分題嘅

btw 1050F左既求下你唔好揀civil害人

佢已經讀緊啦⋯⋯係我同學
你不如第日留意下邊棟樓係佢起
有咁遠行咁遠好過啦

sor 得B...

呢樣真

有柒用咩

1851 prof chow個part都有用既
BTW prof chow好underrated 其實教得幾好

are you challenging me ?

但識人得10分都D
所以正常唔會fail

10分
撞mc都唔止啦

傻啦⋯⋯2407冇mc
不過有報分題嘅

有咁遠行咁遠好過啦

屌唔係話要爭GPA先揀到civil既咩,點解fail呢d濕鳩科可以過到major core

8 best subject ah.......

但識人得10分都D
所以正常唔會fail

10分
撞mc都唔止啦

傻啦⋯⋯2407冇mc
不過有報分題嘅

有咁遠行咁遠好過啦

屌唔係話要爭GPA先揀到civil既咩,點解fail呢d濕鳩科可以過到major core

不過phys1050好少用落civil ... 大部分係計bending moment, 得moment of inertia 要用翻
CCCH9007 聽日9半考,掂都未掂,再有 CC 拎C+

我cc之前好似成gp拎c-
2407好簡單
利申上個sem A
相比黎講1853難好多

我2407 1851 c+
1853 b+

但識人得10分都D
所以正常唔會fail

10分
撞mc都唔止啦

傻啦⋯⋯2407冇mc
不過有報分題嘅

有咁遠行咁遠好過啦

咁我都係行遠d啦

咁佢都要retake嘅

希望佢retake讀返好
2407好簡單
利申上個sem A
相比黎講1853難好多

我2407 1851 c+
1853 b+

1851 1853 B+
2407 A
2407PDE果part拎足啲分都勁過好多人

MATH1013上個sem份paper同今個sem教d野差咁遠既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞