英倫扮工室 「三十七」

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
FP&A , strategy 我見果d 位既manager 都係consultancy/ bank 出黎
當然有親生仔 不過banking 保險d
中產阿
Yes, 係咁甩頭髮....
又係時候諗吓星期一可以去邊度食
有冇uk學生join過bright network d event
有冇用?
去到點同人開話題
year1毒撚唔識...
In the 24-hour period up to 09:00 BST, there were a further 1,441 lab-confirmed cases.
我好早就食飯
避開多人
Strategy 位你做bank MT 都唔會入到, 一定係Ex consulting
FP&A 唔會有consultant 入,大部分finance scheme 出身
呢d 你唔信就算啦,自問做過三間MNC 加consulting 見過大把client,你覺得你望LinkedIn 準過我親眼見我冇野講
唔好用香港果套覺得banking MT 係一個好選擇,全世界得香港咁on9 係咁,因為香港除左金融業外乜撚都冇
明白
會報 不過都知道自己唔係人中之龍
到最後都係有咩做咩
唔係target school 去下冇壞
係target school 就去自己學校果d 就ok
agger
酒係全世界嘅共通語言
飲多幾杯自然就識同人講野
Networking event 點飲多幾杯
sor
我只係想講識朋友嘅話飲酒係最佳方法
真係industry networking 就兩三杯就好停
Networking 吹水同正常吹水幾唔同下,柒多幾次就學到
講真就冇人會記得你,係用黎套料prep interview 多
??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞