英倫扮工室 「三十七」

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
我無啦啦碌到之前landlady Facebook story
全部都係話propaganda face mask無用果啲黎
好痴線
今日啲沙灘人頭湧湧
〇茶我用5:1 Ceylon: English breakfast
奶茶大概10:1 Ceylon: English breakfast

其實tesco 茶包好過loose leaf 因為容易洗

做三四杯 大概800ml 水 30g茶葉左右 即係十包茶葉包
沖完之後隔走啲茶渣 放雪櫃過夜
〇茶我唔撞 奶茶要撞幾下 youtube有教學

thanks
都好濃下,我平時整cold brew睇黎用得少
啱啱沖完半透明 味唔夠 過夜之後就會變濃 好奇怪 次次都係咁
oxidation
唔會 我焗完會走茶包同茶楂 啱啱沖完係正常tea color, but will become cloudy overnight
吊打倫敦啲所謂港式 一飲就知係粉開
再講多次 茶要過夜
功夫錢冇用 用奶茶粉開 收成三鎊幾先fat
正常都唔會去 而家Leicester 變咗支支地盤
得Baker street royal china 同colindale叫做食得下
真心希望有真香港人嚟搞飲食
不過倫敦啲消費 餐蛋跟出前一丁可能要收10鎊
係呀
其實真心難 倫敦物價貴 但係其他地方又聚唔到咁多香港人 所以好難做
除非做港式但係target 鬼佬
Target 鬼佬果啲又唔岩我地口味
係呀其實幾過癮 你要鬼佬由細食丁麵食到中學大學
日本野£10 appetiser 就有得比你食
老實講royal China 既pricing 唔做好d 野食係一定唔會去
不過佢地又真係做得幾好
滙豐及大新銀行將在9月1日暫停英鎊匯票服務
https://lih.kg/2135163
Hi your Virgin Media Engineer is on route. Why not take advantage of our Refer a Friend Scheme where you and a friend can save £50 each off your bills simply by finding someone who would like our services.... or save money with our Amazing sim only plans with Virgin Mobile. Please ask your Engineer for more details.

Anyone interested let me know
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞