英倫扮工室 「三十七」

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
係 仲有兩日捱
冇早知啦
繼續炒美股好過
唉, 真係屌佢老味
重點係唔好浪費時間 過得有意義就得
日撚日見到Harry n Meghan 啲新聞 再睇香港 真係cls世界
果陣搞T2係公司個律師完全接手哂所以都冇點參與過,淨係填過兩行野,去俾人影張相咁

轉bno最少冇咁驚俾人炒先,呢個時勢。bno visa俾人炒左都有段時間可以炒下散/搵工先你T2基本上冇透氣位,一係立即搵到另一個sponsor一係碌返香港
eDM/CRM,send咗一堆cv暫時冇乜聲氣
驚閪咩我揸BNO 㗎
full set又識搞seo 又可以自己寫coding 不自己做freelance開公司 我自己都搵緊呢方面嫁人
所以話揸BC 都食得屎
咩揸BNO 討價還價係咩玩法,定係BNO 大支野小弟見識少
唔通揸住T2 俾人鍊住條賓周好過BNO可以比較好過自遊轉工
唔通揸住T2 俾人鍊住條賓周好過BNO 比較可以自由好轉工
前提係要有工轉先
而家揸乜都好,一張paycheck 就已鍊春袋
BNO 只係被炒唔會被deport
唔係咩大支野可以呢個時勢屌老細老母又全身以退
IT9 外國真係屈
BTW 有冇法國自己個區多咗人賣屋賣房
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞