英倫扮工室 「三十七」

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
揸自動波舒服好多又安全呀!揸呢架T2棍波車要睇住腦細面色做人,一個唔該最後嗰年俾老細踢落車就前盡癈。日日提心吊膽揸棍波車唔好受呀巴打。
仲煩緊去MAN定LON好,做開digital marketing一家三口要諗埋學校,但又唔係好多本錢去hea全搵
唔好FF 咁多啦
咁既環境講討價還價
聽巴打口氣,似乎UK依家個環境真係好撚差咁

睇來小弟真係要預多d budget 過來,預佐冇一年半載都搵唔到份正職
係我地唔識野
知你有BNO分分鐘讓CEO位比你
Digital marketing 邊方面?
一家三口除非你有份工等著你 唔係帶定一兩M過嚟先穩陣
佢兩個玩鳩你
都係果句 除非你有特別技能 如果唔係嚟到英國 你都係當斬掉重練
而家市道都咁難捱
都仲未知去到年尾會點
冇玩鳩佢
呢個環境有BC 都唔會串到咩討價還價啦,揸住第二個offer 就係,但未來呢年點有第二個offer
又唔記得左英國炒咁多人係比BNO 入
希望我第時BNO 老細高抬貴手
揸緊tier 2返工,如果想係英國轉bno visa手續係咪一樣
申得T2 仲要問點申bno visa
因為bno visa唔使俾T2 employer錬住春袋做人

5+1完後就係bc
唔好咁天真,就算有BC,employer 有出糧就係錬住你春袋
都有d分別。T2=俾腦細鍊住條命。

BNO5+1 = BC = 你手上有籌碼(錢or outstanding performance )就唔使為佐居留權專登做腦細隻狗,討價還價能力已經完全係2回事。仲有請少過T2聽聞老細果邊可以煩少好多嘢,變相省番d錢(雖然省掉的錢100%唔會俾番employee

申請visa既cost係expense黎
你唔洗T2就冇expense
筆錢關你僱員咩事?
年頭先話就業率上新高
家下ons 報失業率只係比年頭升0.1%
真係揾鬼信
遲下retention scheme 完會唔會突破個位數呢
望job centre門口條隊都知咩事
MPH
唔好侮辱棍波
Bno 係轉工方便好多 choices 多好多
唔好唔會,小弟哪有侮辱棍波

揸得掂T2棍波當然係高手

但揸呢架棍波車冒的風險的確係俾BNO自動波車高好多喎。
係,加上小弟個人同心境關係。

要過來英國就當係reset,放低哂以前喺香港的一切,重新開始新的冒險旅程

趁呢段時間仔細收集一下資訊,好好想下來到英國後條路要點樣行。

拉周庭真係cls
好彩今年年頭走得快,如果唔係要對我前manager多一年就真係屌老母
Eat Out一見到愈嚟愈多人即刻打包返屋企食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞