2020年春季日劇討論(8)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike

2020 真係衰到仆街
其實 2019 中段已慢慢開始衰緊,到而家直情係去到頂峰

我其實都經歷過好多親人既離開,但除左親人既離開,春馬呢單我自己都估唔到自己會傷心到咁,我自己都覺得好誇張
我笑拿左
到呢一刻...我都未有佢已經離開左的實感...
可能因為事務所無正式公佈個原因...

希望個悼念網站快d出黎...
我都好鍾意多謝款待 佢地真係好襯
有排都會搵多東出d野睇 睇過佢上情熱大陸果集都覺得佢有心係呢行發展
點知而家咁唔生性而家比人圍屌我都搵唔到理由幫佢
就算唔係春馬fans 一個咁得人歡心既演員突然走左去都好可惜
呢幾日係咁追番佢以前既作品都覺得自己太遲 點解之前唔留意佢多d
所以要珍惜每個演員既演出 尤其係你鍾意既演員
真係唔係Fans
但心知佢依一type一定大紅大紫
點知
雖然我知多謝款待係杏嘅成名作
但我仲未睇
依家都仲係覺得應該要睇
但又硬係唔係好想見到東出狗
仲有波瑠套其實並不在乎你又係

東出狗你好撚野呀真係
單手摧毀哂啲好劇
點解佢仲可以係藝能界到搵食而冇後果
我就好悲觀嘅
之後一定會仲閪過今年
近藤真彥
近藤真彥搞到中森明菜鬧自殺
連佢老母個骨灰都無埋
真係仆街嘅極致
感受好相似, 唔係fans又無咩特別follow佢,
但估唔到sad咁耐, 個種sad唔係喊個隻,
而係好可惜, 好悔疚個隻

06年左右開始追日劇, 明珠台做14歲母親,
亞視又做我miss係大佬3, 春馬算係我早期識嘅俳優,
個期又咁啱中二病發作, 勁迷bloody monday,
你教我一切最重要話係收視低嘅月九我都有追,
到我存在的時間之後, 其實我都無再睇佢啲劇(電影就有)

上星期消息一出到今日, 仍然想像唔到佢會用咁嘅方式離開,
好似青春嘅一部份, 一個舊朋友走左咁,
呢個星期我都翻睇緊bloody monday,
係咁loop flumpool個兩首主題曲
https://www.youtube.com/watch?v=MTOwC1xyDBA
愛してる 苦しくて 泣きたくて 24時間
今まだ消せない 君が消えないこの胸に
溢れ出す 想いはもう 青空に呑み込まれて
届く事もなく 今は無い星のように
彷徨う残像(ひかり)
骨灰係咩事?
可能都同日本男尊女卑文化有關,
你睇男藝人做錯嘢, 吸毒/不倫/犯罪,
可以隔年幾兩年出番黎

但如果係女藝人做錯嘢, 唔係引退就拍AV,
雙重標準到仆街, 睇下香里奈因為張咁撚普通嘅所謂不雅照搞到而家咁
簡單黎講 佢老母出車禍 佢就唔去送佢去醫院結果老母瓜左 日本黑道將佢老母骨灰盒搶走同威脅近藤真彥唔好去頒獎禮 否則就唔比番佢 結果近藤真彥真係去頒獎禮 佢老母個骨灰盒到依家都未拎番
吓?連黑道都得罪過?
嘩真係極品喎
賤男都唔止,咁對阿媽都得嘅
佢竟然到而家都仲有面出嚟霸住個台唱歌,仲要啲後輩扮哂陶醉
連佢老母個骨灰都可以咁對待真係前無古人 譚詠麟都無咁樣啦
男藝人做錯大事 都好少引退 就算無人氣都係好似小強咁死唔斷氣
諗起菅野美穂,佢算好彩,裸照流出咗都冇事。
TOKIO
講得好好 , 先唔當我係佢粉絲
我而家直情係覺得自己青春有一part 係比人拎走左
空左一個洞。而填到個個洞既只係得春馬
但呢個舊朋友已經幫唔到我呢個忙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞