2020年春季日劇討論(8)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
諗起上個禮拜既呢一刻個心好唔舒服
好彩有大家圍吓爐 身邊冇咩人識春馬
唔識hashtag係姓汪個人大代表level啫
但佢個level去到唔識WiFi
咁快又一個禮拜
仍然好難過
好朋友自殺死咗 真係好難接受
佢地岀得po
姐係都要學習努力放下了
同姓三分親 仲要本身第二日一齊去拍劇
仆街
我又喊左了
仲好記得上個禮拜突然睇到個標題係街度大叫左出黎
成個腦空白呆撚左
我拎住電話呆左幾分鐘
以為個朋友fake我 周圍fc之後飯都食唔落
藥劑師
認真,真係好多謝你地陪我過左個一日

我身邊都有朋友識佢,但係咁哈日既係得我一個
由以前中學既 JPOP 盛世到以前,我對日本藝能界有種解唔開既情意結。春馬前排專注多左舞台劇,少左電視上既演出,但我都一直都有keep住留意佢既動向
如果個日無你地圍爐取暖,我唔知我可以點樣渡過
重要夜晚訓唔著 上黎呢度你地都重有人係度陪我失眠
好多謝你地好高興係連登遇到你地

有D 老土,唔好介意,因為真係好撚感觸
我都叫咗出聲
我媽問我發生咩事
個腦一片空白
完全冇諗過會發生呢件事
到而家都唔想相信係事實
明明下季有新劇
明明已經開拍緊
明明叫大家期待
每次睇有藝人po春馬既post都流眼淚
要喊一齊喊
之前提過呢到好多巴絲都係現實中搵唔到同好先會上嚟討論,Old school講句,大家喺到圍爐相識都係一場緣份
我地要好好生活,約定未來一齊係天上同春馬親口講聲
「春馬。大好きだよ。」
話說我尋晚睇番果個俄妹同春馬見面果集
睇到最尾好自然流眼淚希望佢地冇事
而家每次睇到春馬都唔太相信事實 我諗至少要過哂佢原本既schedule 先慢慢平靜到

Btw 可以同大家傾到自己鍾意既野好舒服
平時ig fb唔敢share咁多呢d 一黎d fd冇興趣
二黎驚佢地覺得我扮嘢
兩大轉戰藝能既主播
不過風頭都係唔夠田中みな実勁
我唔係春馬嘅fans 但都幾鍾意佢
一個睇咗咁多年嘅俳優突然離開咗
嗰刻好愕然 之後好頹
唔係fans 以為最多sad一晚 點知到而家都仲頹緊
呢幾日又番睇咗佢嘅作品同聽咗佢嘅歌
愈來愈發覺佢離開咗呢件事對我嘅影響比我想像中大得多
年頭人生偶像Kobe突然走咗 之後到我睇咗咁多年嘅春馬突然走咗 中間仲有志村さん
呢幾件事令我今年諗多咗好多生死
2020真係閪年
2020太壓抑
所以真係需要深田恭子再著緊身膠衫拍膠劇。。。
我想快啲睇今日俺多啲
2020真係好閪
香港舊年到以家愈來愈閪
仲要加埋武肺
想做港豬睇自己鍾意既野逃避現實又會發生呢類事

早幾年有段時間歐美娛樂圈好多人走咗都以為夠閪 (好似係16年,又石內卜又Princess Leia)
點知以家仲閪
我老母好鍾意睇套嘢, 但佢本身唔睇日劇
我同佢講套戲真人都結咗婚, 佢都好開心
但係最近viu tv 重播欺詐師佢見到東出, 問我杏仲有無拍劇, 我鳩答咗佢可能結咗婚唔洗做啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞