2020年春季日劇討論(8)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
鍾意unnatural可以睇今季 miu404 呀。成個feel勁似
但好主觀地 D cast 我麻麻
不過真係好多人都讚好睇
Sexy zone8月底就開演唱會
到時有sexy群組都唔知J家點交代
唔係仲諗住搞呀嘛
早排先宣佈
Corona thank you
你唔鍾意綾野剛定星野源
兩個都冇咩好感 拖咗好耐都淨係睇咗一集 但又想睇suda
第二集開始啲故事會有意思好多 唔為睇cast都ok

btw 本身我對佢兩個都冇乜好感 但呢套有啲改觀
呢啲措施 啲fans真係病都去嫁 仲要演唱會同舞台劇一樣都好危險
瀧澤

故事其實ok 但一睇到星野源就好難集中精神
得罪講句
J家fans年紀偏細on9多,啲小朋友唔識諗都算,公司成班成年人拎fans條命嚟玩都幾仆街
唔搞?冇可能啦,唔使賺錢咩
好佩服當時光一落決定唔做endless shock
我覺得 伽利略「禁忌的魔術」呢個故仔,幾適合拎嚟拍電影
兩個識做戲,加埋呢個編劇,應該一定唔會點差。係睇兩個主角做落有無火花。
其實原著啲故仔拍曬未?夠唔夠出一季?如果唔係出套電影都好啊
高層賺錢最大
唔紅冇人權
見到用Sexy zone試開演唱會就知
仆你個街 返唔到轉頭
笑到癡線
唔可以看99台再睇
我睇經費嗰時見到有一幕背景勁多青天白日滿地紅,即刻心諗
下一秒就覺得自己好似畀小粉紅戰狼洗咗腦咁,咁快就留意到呢啲細野
伽利略啲短篇故事應該都拍咗大部份
有兩三個長篇故事未拍過,其中「禁忌的魔術」好有物理學feel,係講湯川學同佢學生的師徒對決!好想佢拍呢套做電影;另外最新個長篇,湯川已經升左做正教授
全部都唔ok
星野源個outlook真係太唔岩我胃口
凌野前排又搞到户田咁(已認定係佢造成
岡田又真係太似王梓軒

唯一有性趣得Duda
suda
今集個twist幾好睇
湯川形象好啱福山 眼鏡控睇佢做實驗好似自己都學到野咁
唔知栗林做到副教授未 定仲係助手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞