2020年春季日劇討論(8)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
實力可以磨嘅,你學完自己都要不斷做,不斷磨架者。ulife玩,可以瘋狂幫人試做呢啲相關嘅嘢都係玩嘅一種。

廿歲個個都有理想,至少睇你講,感覺屋企唔愁你養,又有多餘資源同後路,可以試下自己想學想做。
Dash變到好似推新人咁
其實如果設計既應該著重你interview同你既portfolio 多過你個分架喎,睇下佢之後有無sd email請你in
一早就應該啦,以長瀨撈咗咁多年,佢獨立出碟可能一堆大人物幫手作曲作詞添
感覺而家嵐之前出道果班 kinki, tokio, v6 果啲留係丁家都一係為安穩 一係為咗報答johnny桑 根本丁家比唔到佢地咩資源同突破 仲要跟果套制度
有心發展既走係件好事
正 大家一齊做Coronavirus Girl
再加埋佢自己一向都有做埋曲詞編(不過多數都無咁hit)
只差有無人幕後阻住啫
我唔係好識有上島嗰兩個
個混血兒最初直頭名都無份出,真係當普通staff咁
推班後生仔出嚟又唔會死 最多個肺花哂

咁嗰間公司係咪under j家
咁唔駛咁快疊埋心水讀asso啦
痴線
人命嚟㗎
邊個寫包單中咗一定會好返
肺花行路無氣都幫唔到手賺錢啦
特登開間分公司咁搞笑
咁係咪即係佢地自己揸多啲主意,如果衰咗蝕錢又唔會搞到丁家,頂多Tokio自己破產
但見到leader做社長
其餘兩個做副社長
成件事好似好柴娃娃咁
一腳踢
似係企下brand,即係怡和下面係美心咁?
翻睇緊伽利略
廣未客串勁靚
前輩得番v6 kink
我覺得都不遠巳
我又覺得呢兩隊半退休咁又無咩喎,每年d 大show蒲下頭都夠,v6要散一早就散咗啦岡田准一森田剛嗰d仲點會留喺度,婚又結剩兩個,堂本剛耳出事又無散
tokio唔係攪咗單大獲野呢3隊原本應該持續做到退休啦
唔比出碟唔比上音番
2020都冇得佢哋唱超PK!
見Dash視聴率好就用利用你係咁推新人
講真劍佑同胖虎嗰位可以拎出去打!
真係翻唔到轉頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞