九西初選結果討論

662 回覆
324 Like 27 Dislike
佢記者會話無論如何都會出嚟選
只係睇最後民調先棄選
你真係可以自己去睇返
咁九東點解又可以
AGGER 輸左就輸左 唔好賴貓
後生仔都唔一定要投佢架嘛
九東係有問題,但係參選嘅人覺得ok就ok,如果九西頭四位都覺得ok,我都會ok
//今日我與一眾抗爭派立法會參選人出席記者招待會,有網媒引述我已決定「依然會參加立法會選舉」,希望作以下澄清。

根據協定機制,九龍西是以「初選、民調」雙軌進行協調,而初選出線隊伍數目亦是待初選協調會議後決定。

昨日結果公布後我深受一眾抗爭派朋友所鼓舞,固然希望有機會與戰友一起行下去。縱使如此,我馮達浚承諾一切將以協調會議結果為準,最終參選意向將待協調結果公布後再定奪。//
好肉酸
張崑陽頭先記招已經講咗想同馮一齊選一齊贏
見到得咁少人真係投左本土 唔知講乜好
九東咁多年都係界死第3席你同我講唔影響
衰啲咁講初選嘅玩法對泛民十分不利,佢地啲票源有好多都唔會玩初選,特別老個批,佢地淨係認人,未必理解配票,嗰度啲票分分鐘最後都係去返泛民同較出名嘅人到,但本土啲票今次就真係出晒咁濟
黃選前解釋九西機制,然後比人屌,話佢打算輸咗初選照出
你放心,大公文匯一定攞呢個post嚟寫足一版。
有冇TimeTag,想聽返
每個區有自己個agreement
點解連連登都冇乜人知,淨係睇屌同帶風向
唔知嘅自己入去每一區睇返
https://legco2020.vote4.hk/primaries
即係點?

唔會黃b雲 跟初選,個本土派唔認 咁柒呀
劉澤鋒支持者投啟明都唔會投佢
咪靠屈 馮狗自己改口㗎
係咁意嗌兩聲本土就呃哂班連登仔投佢,結果轉眼間就露出真面目
九西講到明,係初選完之後先決定出幾多隊,即係好似九東果隻初選完之後去選。

依家傾都未傾,成班話人反口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞