九西初選結果討論

662 回覆
324 Like 27 Dislike
九西完左,何啟明上左第四
馮達俊跌左落第五
目標應該係九西四席

理性分析
馮覺得初選係後生仔玩嘅野,又要用smart phone 又要電子投票,又要住址證明
初選一定可以篩走哂啲老人票

點知一開箱,啱啱好輸個馬鼻比何
於是就話要出五席,然後睇最後民調

民調又係有利於年輕人票源>老人票
結果就係何又要棄選,跟住老人家唔buy/唔識馮
甚至係民協死忠鐵票
結果連第四席都會輸埋。

其實有冇諗過,民協吸到好多游走中間既票?而馮係做唔到嘅,大選同初選係兩回事,其本盤既本土支持者大部份都已經出左嚟投票

其實玩得初選,雖然冇傾好出幾隊(九西),贏就係贏,輸就係輸,本土已經有張,點解咁堅持要出五隊?想踢走哂傳統泛民咪講囉,不過我又唔覺得何係民主黨/big 雲之流喎,起碼人地肯簽墨落無悔。

大家點睇

利申:本土撚,但事實擺在眼前就係九月同初選係兩回事。
讚同
利申:本土派支持者
跟初選結果
有一堆本土票應該去咗Sunny到
一定要跟初選結果
唔好搞到仲7過big暈
九東仲痴線啦,出夠5席,我覺得其他候選人唔反對就得啦,再加上有棄選機制
根本除左新東,其他區協調都係失敗,冇講死出幾多隊

戴慈母多敗兒
電子票明明多過實體票
但實體票多果少少就變左輸
我係馮都唔順氣啦
點解唔係好似踢波咁計邊便最多呢
有無人明我意思
新西都係講好6隊
一定係支持何啟明
食屎啦馮達俊
一人一票,分乜春電子同實體呀? ON9
九西未搞協調,馮就偷步彈出嚟話報大選,同黃碧雲告急果時講果番話有咩分別,好心佢就唔好咁肉酸啦
馮達俊依家唔跟
最後係5揀3出
講咩民主
連黃碧雲都不如
含撚啦,唔跟結果咁選乜7呀
問題係跟本唔同票源,投開民協果啲都幾肯定唔會過落馮到
電子票實體票都係計一票,有咩唔順氣

無本事叫到人投票俾你仲講乜?
輸打贏要??
本身初選前九西個區係未定出幾多條飛,係選完再傾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞