九西初選結果討論

662 回覆
324 Like 27 Dislike
馮達俊都話未協調
你可以節省少少
毓民,有二萬幾票,底尾席幾百
一齊推呢個,
唔好比PR帶風向
咁你知唔知建制浪費左幾多票
做下功課先
但黃碧雲選前講呢段嘢,俾人屌到仆街
一票不投馮達俊
咁你以為d票係邊度黎?張崑陽?咁就等佢被人DQ先補上,否則你輸打贏要就衰過黃碧雲。
事實係初選形式不利民協,民協d票未出曬(仲要接受黃碧雲嗰d)但係何啟明都贏到,唔該跟初選結果
講咩未傾出幾隊,你唔係天真到以為可以攞到5席?保3爭4已經好理想
一票不投馮達俊
你靠選前民調就死得,我次次都水鳩班友話支持民建聯
咁係因為佢係黃碧雲
冇問題呀
一早話黃碧雲嗰個fake news嚟㗎啦
黃碧雲佢講得唔好係位人入咋嘛

初選咪睇下邊四個或五個可以選囉

睇民調係睇人數
你初選撚睇到幾多票咩

同弱智講嘢好辛苦有冇人救我
開post講啦
17:19 馮達浚: 今日我與一眾抗爭派立法會參選人出席記者招待會,有網媒引述我已決定「依然會參加立法會選舉」,希望作以下澄清。

根據協定機制,九龍西是以「初選、民調」雙軌進行協調,而初選出線隊伍數目亦是待初選協調會議後決定。

昨日結果公布後我深受一眾抗爭派朋友所鼓舞,固然希望有機會與戰友一起行下去。縱使如此,我馮達浚承諾一切將以協調會議結果為準,最終參選意向將待協調結果公布後再定奪。

https://www.facebook.com/404923336703619/posts/869012013628080/
今日我與一眾抗爭派立法會參選人出席記者招待會,有網媒引述我已決定「依然會參加立法會選舉」,希望作以下澄清。

根據協定機制,九龍西是以「初選、民調」雙軌進行協調,而初選出線隊伍數目亦是待初選協調會議後決定。

昨日結果公布後我深受一眾抗爭派朋友所鼓舞,固然希望有機會與戰友一起行下去。縱使如此,我馮達浚承諾一切將以協調會議結果為準,最終參選意向將待協調結果公布後再定奪。
我覺得贏就係贏,輸就係輸; 大家定初選規矩就係想谷夠35+入立法會,雖然輸個馬鼻,但都應該要遵守返個初選原則先啱
「九龍西呢⋯⋯就唔係篩選之後唔准參選,唔係咁嘅情況」,認為往後的民調才是最後的參考機制,又指「初選喺九龍西就無約束力,但就係一個指標,比大家睇到相對嘅實力係點樣樣」。她續說,初選機制包括民意調查,並會延續至9月,而選舉前會有棄選機制,排第4以後會棄選,候選人「都同意此機制,一定按民意去做。」

馮達浚同黃碧雲有咩分別? (10分)
原來係媒體嘅錯
咁係成件事本身有問題喎,唔關佢地個人事,上面一直講緊佢錯既位係未搞民調就話出黎選,但你覺得佢本身初選完再要計民調係錯既係另一件事黎,佢地一早傾好左。
條友太撚想做議員
發政治夢
咪撚拖累tank!!!
當時個個都屌佢
個個都當出4隊
話我誅心都好,似賊佬試沙煲衰咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞