九西初選結果討論

662 回覆
324 Like 27 Dislike
想問點樣拿6席拿5席
唔好搞笑啦
輸打贏要,睇唔起你馮達俊。一票不投黃碧雲變左一票不投馮達俊
唔洗覆果d人
一票不投馮達俊
佢話
「你唔夠票贏五席出五個
咁咪𠝹票囉」
岩呀,每個區既初選機制都有出入,而且個出選機制又係佢地圍威喂自己傾出來,個初選真係唔知搞來做乜但你地係要參加之嘛
咁初選做咩啊,個個出黎選,最後靠民調咪得

馮達浚=本土之耻! DLLM 早過泛民反口都得?
九龍西得6席 邊有可能出到5席呀屌
仲柒過big雲
不如咁,初選排5-9既,排係1-4的名單第2
可以參選,又可以貢獻,同時贏既機會又唔大
45+ gogogo
成班盲撚咗
唔清楚唔投得?你講野都咁搞笑既,我都係選民嚟㗎喎🙂
咪話睇民調囉
盲㗎
理解能力u?
「拿6席拿5席」up 乜撚
一係搞連署要求確認出四隊咪得囉
https://www.inmediahk.net/node/1074740
九龍西(9隊,出線名額待定) | 黃碧雲(民主黨)、毛孟靜、張崑陽、劉偉聰、何啟明(民協)、岑子杰(社會民主連線)、馮達浚、Jeffrey

不嬲都話名額待定,何來有違反協議之嫌?
咁黃碧雲都講過睇民調呀,又唔見你撐?

係咪本土自己人就可以打橫嚟
其實佢最後一定都要退架啦 九西第4席都唔多穩
明白,我當初都係睇立場話選4個
今日我與一眾抗爭派立法會參選人出席記者招待會,有網媒引述我已決定「依然會參加立法會選舉」,希望作以下澄清。

根據協定機制,九龍西是以「初選、民調」雙軌進行協調,而初選出線隊伍數目亦是待初選協調會議後決定。

昨日結果公布後我深受一眾抗爭派朋友所鼓舞,固然希望有機會與戰友一起行下去。縱使如此,我馮達浚承諾一切將以協調會議結果為準,最終參選意向將待協調結果公布後再定奪。
咁依家定左未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞