【漫畫】輝夜姬想讓人告白-劇情討論區【三】之伊井野寵物化

1001 回覆
37 Like 6 Dislike
咁梗係間接啦直接既駛鬼估咩
同埋我都寫明係估咩肯定啫
呀呀呀

不過睇返之後石上睇人嘅眼光(戀愛諮詢勁準個part算唔算?) 我覺得佢係應該唔止5%~6%嘅 但係就算係咁 佢都有可能會有當局者迷嘅debuff 所以好似樓上唔記得左邊位講過 佢知唔知都係睇赤坂老師嘅編排
算吧啦你講伊井野堆野
根本就可以完美套用返落子安個情況到
仲話從對話推敲
你望返你一開始噏乜先啦
剩係個包裝都夠石上誤會
邊到黎從對話推敲
剩係feel到feel到
你自己feel到咋下話
唔見你話石上收子安開心到喊又以為子安送本命
同自己冇關既咪準
如果石上以為係本命唔會咁既反應掛
佢係話原本以為收唔到
對自己太冇自信
如果以為本命應該會嚇親?

講明係鳩估先費事又話我好肯定
講得唔好 咁有心指冇諗過會送朱古力
買特別版朱古力俾佢 正常應該冇

但點睇出小野寺嗰份有心機過伊井野好難比較
咁所以點解去到伊井野嚇窒就以為本命
上面一堆人都話佢地之前仲鬧緊交
一個成日針對自己,情人節之前仲嗌交到要學生會前輩介入
收到佢嘅朱古力你就「覺得」石上feel到係本命嚇窒
邏輯講唔講得通
有包裝同冇包裝囉
你甚至可以睇返上集或者我上面po個張圖
伊井野排朱古力百幾円架咋
因為我認同樓上絲打個分析所以咁覺得
咁咪即係一開始就已經唔講邏輯囉
純粹將所有野強行解釋到合符自己所想
彼此彼此啦
除左赤坂所有人都係FF
我就唔會排除任何可能性
咁買邊一款都無意思?
睇上個post
大佛伊井野兩款朱古力原來好平......
唔係話冇意思
即係好似有人送禮物比你,兩邊都唔係咩貴重野
但一個冇包一個有包你覺得邊個有心思d咁解姐
ff都講邏輯下話
將超譯左嘅野強行扭曲成合符自己心目中嘅意思
跟住你就話就算冇字剩係包裝都夠誤會
我就問你點解子安個包裝又唔會誤會
你個答法就等於因爲冇所以冇
再問你點解伊井野就有
你個答法就等於因爲有所以有
你好意思話彼此彼此雙標到咁
我話彼此彼此係因為你都係基於自己既諗法去強行否定晒所有既可能性
我解釋左我係石上既對話所以咁估
唔係你所講既因為冇所以冇同雙標

我冇逼你同意我講既理由喎你咪唔同意囉
但話我冇講理由就唔係事實囉
做緊乜
人地係嫌你講嘢唔合理 但又唔肯認衰姐
呢啲有stance嘅討論去到最尾實有一邊啱一邊錯
你俾人論破都照企硬 係人都燥啦
立場唔同就話唔合理
基本上冇講明既赤坂鐘意點寫都得
實有咁既可能性
我覺得連可能性都否定埋先唔合理
乜立場唔同就唔合理
上面寫曬你夾硬嚟嘅理據
你就夾硬屈人立場唔同所以話你唔合理我石伊都覺得睇唔過眼
講乜可能性 自己都講唔出有幾多%可能性
根本就自己都知道唔合理 所以先退一步守所謂可能性呢個point都唔係嘅point
點會有人講得出有幾多%
咩退一步?我由一開頭已經講係「估」
除左赤坂之外有邊個人唔係估?
所謂夾硬既理據都只係指出樓上絲打推論同我估既可能有其他解讀未必可能會發生
但有邊個可以完全否定個可能性?
而家人地講你個估唔合理 你唔係駁番人地講你唔合理個point 而係講有可能性所以乜都唔可以否定 咁唔係退一步係咩
根本你講乜都可以話無人可以完全否定個可能性 萬能key
量子力學話你下一個瞬間有可能瞬移咗去隔離房添
我有講過點解我覺得我估既合理喎
係佢話我講既係間接推論同你話我「好肯定」我先強調我係估
我由一開始已經話係估

咩萬能key根本就係事實
呢度有邊個唔係估?
定而家又多左個規則連估都唔俾估?
或者要你地都認同既走向先可以估?
又放稻草人
幾時有人話過唔俾你估?
由頭到尾都係指摘你個所謂估唔合理
同唔俾你估係兩回事
唔好因為自己立場劣勢就妖魔化人地
係人都知係事實嘅嘢未萬能key囉
指摘估劇情都要俾人指摘
你話要講出幾多%丫麻
根本就冇人可以講得出
咁我咪問係咪唔俾估囉
唔係話你地唔俾我估
你覺得我立場劣勢我覺得唔係喎
鳩估既野都有得劣勢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞