【漫畫】輝夜姬想讓人告白-劇情討論區【三】之伊井野寵物化

1001 回覆
37 Like 6 Dislike
留名

早阪世界第一
白早黨報到
千花比石上朱古力個到好得意
冇話支持 伊井野 / 燕學姐 邊面

不過學姐表明只係親近既學弟 同
聖誕當晚既舉動係朋友慫恿

一直覺得燕學姐只係為石上戀愛路昇華既跳板 應該唔會係本命
一樣還一樣
唔代表佢地夾硬講嘅野合理
石伊未起跑都已經係咁
你可以諗下到底石伊跑出之後班人會癲成點
去到呢個階級伊要贏真係要靠學姐自爆
個邊岩岩開始一定會引人入勝
依邊我自己就好期待燕個計劃
依家唯一輸既理由就係燕個計劃石上好反感/有誤會

所以有今期投票未
其實最終輸嘅理由只會係燕唔肯接受石上,不過嚴格嚟講輸嘅係石上
我覺得依家燕個心應該未有答案
我自己估燕起碼會試下一齊先?
應該係會一齊先, 最後分手 被伊井野執走左 (符合失物預言?)
但我都覺得伊井野應該唔會得石上一條線
咁當石燕定石伊贏
假設之後由柏木提出同翼分手
然後真妃同翼一齊
你覺得算係柏木贏定係真妃贏咁解姐
sorry我想像唔到(真妃同翼一齊)個畫面
兩邊都輸?
可能呢個就係答案黎
石燕又失望
石伊心理又輸哂
唔好咁玩啊赤坂
唔講其他 伊井野淨係戲份 出場率多燕學姐成倍 作者心意都ok明顯下。。。
可能下集實行計劃個陣伊井野就成集都冇出現過
咁伊井野話曬係主角之一 同埋因為佢係赤坂老師 所好似好難估中佢嘅心意
樓主pin左了

大特寫石上表情+包裝盒上嘅字,石上視線望住啲字感到驚訝

石上猶豫

伊井野否定係本命

石上沉思然後笑左兩聲(注意呢到開始石上對話框改變左形狀,平時石上對話框係圓角)

石上話唔洗唔強調啦~我知道係理義啦

=================

根據前文後理咁睇,石上係有留意到啲字,但聽到伊井野否定之後覺得自己誤會左,所以有啲尷尬,乾笑兩聲講自己唔在意打圓場,個句「就算係理義我都開心」就解得通啦

如果一開始冇諗過係本命,第一格就咁驚訝就得唔洗得登將啲字同佢表情同框,沉思個格其實係唔洗畫佢收到理義都會開心,亦都唔會講「就算係理義我都開心」,會話「唔洗強調我都知係理義啦」
p牌繼續投唔到
石伊忠粉

因為個翻譯問題令你會錯意咁解
大切最多係解重要,譯做最愛的人根本就係超譯
合理
我覺得影響唔大
最愛的人同最重要啲人都足夠令石上以為係本命
重要係個包裝(其實最開頭我係睇唔到啲字,因為太細)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞