其實Intern呢個文化...

459 回覆
1853 Like 19 Dislike
讀u 做過3個月, 有1皮人工, 好似係政府/大學funding比
當係感受下工作和校園世界既分別
正常做intern就無人搞你, 因為無威脅
Full stack intern on撚9
乜撚都要識咁
撚有教咩 有啲
做得多你開始懷疑自己既存在意義
Intern的確係for grad job,不過當年我搵intern都要工作經驗
根本要殺左呢個文化
呢樣野係社會成日要人追追追乜都鬥快
乜都係益緊d公司!
IT狗嘅好朋友,google+stackoverflow
不過cs底好其實D framework唔難上手

不過請full stack intern嘅都係on撚9
比個幾k就想人成個product幫你起埋,真係癡撚線
做過政府intern好撚高喎
我地係中學生喎
Full stack $10500 不了
做閪到咩 咁短時間
個project 整得黎 test 到未 test 就完左約啦
我真係handle唔到囉

玩下ui 咪幾好
big 4唔係得會計
啲女唔掂?
係屌緊你踩鳩人呀
大佬呀,唔好咁多性幻想啦
ching你寫撚左殼,下一手intern咪幫你試埋囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞