其實Intern呢個文化...

459 回覆
1853 Like 19 Dislike
真係呀 city d intern仲撚蠱惑
我公司嚟咗兩個City嘅intern(一肥一瘦)
肥嗰個好撚扮嘢好撚煩
瘦嗰個成日都唔出聲最撚蠱惑係佢
瘦果個星期一臨收工話自己頭暈好似發燒
我老細驚得滯叫佢即刻返屋企,第二日開始Home Office度下個星期。
瘦嗰個今日打電話返嚟話佢屋企人曾經去過確診嗰間粥店度食飯 ,今日仲坐喺公司嗰個肥嘅intern即刻開口問我老細:「我同瘦嗰個成日一齊食飯都算緊密接觸可唔可以Home Office」
你諗多咗了
big 4自己apply都唔難入啦
你揀啲細公司/startup
好多嘢做
見工有排講都仲得
有得掂下printer咪好lor
請intern d公司幫晒蟹盡社會責任
我都係咁 但都好悶
做幾份大公司intern 全部都keep住有嘢做
MNC 中資 港資top-tier 都有
睇你team member 睇唔睇得起你同埋你能力如何
無嘢做會悶死
宜家鳩fing等放工
屌你呀
我想有intern翻呀!
offer 都冇 一係就低人工到仆街
Intern講學野 都係攞黎寫cv姐
畢業你就後悔無做big4 intern啦
一開始公司d intern 齋坐,之後去d top u 度請d 人返黎然後隊比每個team 做跟班d 人就發覺d intern 好好用無咗佢地會好煩 瘋狂叫佢地砌spreadsheet 整pitchbook 整test case 所以煩野出晒佢地做 就算2個月都卒到佢地仆街話無諗過intern 咁多野做

搏return/易啲搵工姐 梗係有大做大
做big 4intern=grad job big 4?
笑左
得閒上LinkedIn 睇下啦
Hi 未放工
我地公司intern都係冇野做 由9點坐到6點 得食飯一個鐘可以出去抖下氣 好慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞