其實Intern呢個文化...

459 回覆
1853 Like 19 Dislike
我full time都日日上連登fing
7.11-12 初選 朝9晚9
多你一票好撚多
支持本土抗爭派

票站地點(持續更新): https://qrgo.page.link/uVuQi

【請廣傳】7.11-12 初選懶人包
https://lih.kg/2097868
我都係大西北 車程一個半鐘
為咗日後in grad job時多啲野吹
Ive practical啲就梗架啦
但4年都唔識寫野誇左d喎
最basic c++ java html css js點都學到啲掛
agger
教完佢做仲要自己check多次
個intern就大部份時間係度R
今年我都叫公司唔好請
Intern 返緊 Sub-Contractor,日日同班地盤佬吹水
我返緊full time都一樣
利申唔係公墓猿
有野做好好啊
唔係
Microprocessor stm32 lab
我覺得你講得無錯呀 所以我次次都有問返佢要點做
但係佢真係解釋得好鳩 同埋做既野我根本無學過 零知識

要時間摸索 唔識做咪俾佢話兩句 硬食囉無計
同埋好唔鐘意D人當intern仔老馮 真係無人工架屌
一樣都係hea 坐
做緊N展intern low pay工時長但好多野學其實都係睇你肯唔肯開啲野嚟睇同問人野
我寧願佢坐下好過做完同佢執手尾
我超多野做
睇維基好多嘢睇
或者睇下google 地圖同街景

有部電腦電話喺手根本唔會悶
公司黎左兩個summer intern, 都唔知可以比咩佢做,pick up 起碼都半年啦,未計0經驗。
當年做intern,見佢無人用
做到叫老細加人工
佢又制個下好嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞