無敵懶人包-英國搵工/創業

314 回覆
197 Like 4 Dislike
純粹想問吓邊條友咁痴線
咁都可以負評

我識啲英國人
雖然唔知佢地實際賺幾多
但好似自己做小生意都搵到食
有個網友以前做IT, 忽然走去轉做小生意幫人清潔定點
見佢做左幾年又生活到喎
唔該巴打
巴打, 我係本土doctoral degree 讀啲linguistics, uk 大學做嘅field 唔同我做個隻... 想問, 如果去uk, 可以做啲咩工? 學歷上有冇可能教書? 我知教書要teaching qualification 我又冇, 係未要去過度讀?? 唔做本行可以搵咩工???
一定要住ireland先做得?
Hi, so I did not realise I posted the wrong link, the one I had in mind was for London office, if you are serious, you can send me your CV via TG, I know for sure they will hire soon, I can pass it onto my friend.
Otherwise, just wait for them to post about it again, think they just finished one recruitment cycle. You need to be ready to move over though, even though is working from home, a UK company will not be able to pay salary for someone not in the UK (working rights/taxation reasons)
最快都要1月先開得工
anyway,感謝巴打
想知如果去英國讀幼教係要讀咩course?
想問下當地學貨車難唔難
大概要考幾次洗幾次
有香港私家車牌
同埋想問下當地想學英文有咩平靚正地方
有無專for移民既英文課程
諗住去到揸車搵食
Application submitted. thanks
樓主認唔認同越低下階層越應該去英國闖吓?
係香港做緊精神科護士 想問下

1 精神科個英國牌嘅申請步驟係咪同普通科一樣?
2 醫護除咗nhs 仲有冇其他選擇?
3 想知多啲英國呢科嘅工作性質

感謝樓主
讀緊幼教,想去英國繼續讀幼教,前景如何?🙏🏻
想問下巴打,英國訂造傢俬同埋木製小物有無市場。而家份專業轉換唔到過去,打算過去轉行。唔該晒巴打
請問英國理髮行業有無得撈?
華人係咪幫華人理髮比較多? 始終無土耳其佬剃鬚經驗咁好
香港髮型師過到可唔可以養到1家3口?
唔駛咁認真啲負評啦
我自己成日都high 錯
又唔可以undislike

知唔知嗰邊營商難唔難
開好takeaway鋪頭咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞