歡迎啲想砌模型嘅巴絲入黎(33)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
ANY 巴打 HELP ME
我想問下 如果 白色甲零件 唔噴消光
(成日噴消光好悶)

想噴果種 好似MB既 珍珠面光
係咪 上完水貼 就珍珠透明漆 射上去就OK?
定係珍珠左先上水貼??

(珍珠透明漆 都好多款 但我印象好似得MR先有?有冇邊隻型號 推薦扮MB白甲珍珠色)
如果我自己風格就係
白件 > 水貼 > 光油 > 拋光(呢個睇個人風格) > 珍珠色

av 油個gloss vanish 都冇料到嘅
acrysion 隻透明紅同藍個光度都差唔多
av隻Gloss只係好過冇

Matt會開心啲

Gloss真係用其他牌子好啲(Mig都冇乜料到
可能用acrysion 仲好

咁整呢仲色用gloss 好過matt 嘅
巴打你皮膚有冇噴色?
上網搵下,唔係就去百貨公司玩具反斗城奇趣果d地方搵下啦。
老子巴 用邊款 珍珠色 share pls
我唔知你想要珍珠咩色

如果係珍珠白一係就modo 皇家白、一係就gaia 果隻珍珠白

但係想玩白件反其他色就用郡士,千千千千奇唔好用gaia
我打算 用珍珠透明色

我懶鳩 諗住 水貼完 就打層 透明珍珠上去算
1.磨完 再用打磨膏 拋光

2.再補光油 再補消光

第一步 「慢慢搞」

新手必經之路
Gaia有咩問題?
佢D 珍珠色太實,當你珍珠綠咁,你白色件噴完唔係反綠色珠光,係成舊件變素左綠色
噴白底灰後就咁上珍珠色?洗唔洗噴左光油先?
如果有貼水貼就建議噴埋無就直接上都可以
懶鳩系列

咁我應該買mr 既透明珍珠就ok?

Btw gsi270 同級 同口徑 重有咩簡
又停課,之前潛左水既巴打應該會返返黎
其實都係咁刮 雖然我油性 你界個正方形出泥搵張膠紙痴幾下自己隻手先再痴張貼上去然後用筆刀尾捽落去[img]https://na.cx/i/k6T23cn.png[/img]
呢罐嘢正常價位大約幾錢?去富聯同大林門市見到個差價幾大
福利288
睇錯問隻RG沙煞比
我都係響福利買,冇記錯好似48一罐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞