歡迎啲想砌模型嘅巴絲入黎(33)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
PB啲GTO吉姆
BTW GTO/RG/HG肯正正常常出隻吉姆未
但佢d漆粒 極奇地大粒 薄噴一層 係會有一點點
就算我thin到過稀都係
唔知係咪因為佢係白蓋油

Tamiya d透明色就好細粒d,我係咪要買支tamiya 透明藍
未噴過AV 透明色

Mig邊明色都係大粒

所以之後轉咗用係PM買嘅 JVR Kandy Colour
滑好多 但乾得漫
正正係睇緊呢隻,想問下有冇人用過有伏?
見佢250嗰個即刻仆落去買
用acrysion, d clear color ok 㗎
呢到多數都係浩盛modo乾抽多
btw等你買左試完既報告
用乾抽一定有味 雙抽單抽都實有
什麼浩盛modo都一定有味
FB成日睇人話用modo無味 都吹得幾大下
得水簾個效果先係最好 不過水簾都有分貴野平野
巴打你marker 噴筆set係用氣壓機定氣壓罐?
可唔可以講下用邊款、幾錢同邊度買?
除咗味,我都比較在意個抽氣或者抽水泵會唔會好嘈,之前diy個抽油箱個風扇嘈到仆街完全唔想用
水泵點都唔夠你個風扇嘈
咁你預定平野一定無好野先 平野風機實嘈到你頂唔順
你有錢有地方有心玩既 我會叫你直接攻頂用模研能者仲好
差緊三倍價
實在唔敢一下攻頂,怕買完用一兩次又擺
咁如果你一定要用水簾既 可能真係要試下懶癌
乾抽你自己都有DIY 分別唔大啦 我浩盛雙抽都係好撚嘈
早排諗住升級啲工具 換個靜啲既泵
但一開著個浩盛抽風 都係算了
我用個隻係gundam marker airbrush ,用氣罐既,起福利買,250
真係好撚嘈遲早有位我實換左佢
即係巴打你冇自己買氣泵用?
Thanks for info
無啊,都係買黎玩下,補下色
個體驗o唔ok?
使唔使噴幾野要拆筆 搖搖佢先再有油出?
睇淘寶d片模研能者個水簾都好嘈喎同埋真係貴 千幾蚊
懶癌水簾個個好似幾好
有冇水簾個樣睇下
試完上黎分享吓。 我都想買套用黎補金/銀色,例如噴射器果D位。
其實都ok既,唔係好大味,啲色都還好。不過係要搖下先噴啲色先均勻,不過個人講得拆筆都唔算太麻煩。噴好過用枝筆直接塗上去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞