歡迎啲想砌模型嘅巴絲入黎(33)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
想問下有冇大佬試左gaia三隻新金屬色個效果如何?
有冇必要黑底?
新post 留名
我自己就會叫佢買D 入門有江泵+平槍
噴夠3隻先再upgrade
身邊都識唔少人買完開幾次就收埋無再搞
2500 兩樣都夠靚啦
我見sparmax 610泵要2000🙈
而家玩緊gundam marker噴油set加飛機泵,覺得好玩想玩埋陰影高光先想update
Sparkmax 610h, 英明1600, ps289 你去日馬買應該唔使1000, 即係岩你budget
當你upgrade完有埋抽油你就要有次次噴都開個抽風出黎搞一大餐既覺悟
但當然你間屋好撚柒大可以長時間放壇野係到就另計
記得咪聽d 人講水性無毒唔洗買抽油
講真泵同筆唔煩,最撚煩係個抽油箱
岩岩上面講我fd 就係買果陣無諗,買晒返黎再買抽油先發現無位放 / 無窗出喉,最後去廚房噴比人屌到仆街就封印左
水性油有毒要抽油
有無毒都要啦,你估香薰咩
acrysion d 油可唔可以溝定先?好似平時d 人用油性油咁?
我都係諗住放係廁所抽
屋企有細路有寵物啲野都唔可以亂擺,可能砌一隻就夾埋一次過噴囉,減少因為起壇而減少噴野既機會
我無抽油喺房噴
仆街了
想當日我都問過呢個問題, 跟住聽大家講一步到位唔好買龜泵同雞槍,然後洗左3千銀買左610h 同iwata hp-cp (早排玩具倉特價)。但買返緊都成個月都未噴過

不過主要最近搬左出去一個人住同埋返工真係無時間同精神玩, 連假組一隻MG 都未搞掂
其實巴打你有呢D 限制就不如出噴場搞,你噴油邊有等一次過搞 (等乾都要時間) ,你呢D case 買完開幾次就多數封印
巴打下噴油影張相黎下,之前聽人講會好似仙境咁
唔好比藉口自己 人生好多野都係個頭難起 加油呀巴打
咁又無喎,av 油好似真係無呢個問題
1800會有 不過老子巴啱 不如龜泵+max3玩下先
我都有諗過租場噴,但有細路邊有咁易話出就出到去
諗住趁啲細路訓晏教先有得玩下咋
然後夜晚又驚個泵太嘈
所以結論諗係靚泵平筆易啲轉手定平泵靚筆易啲
我去果d 噴場好多都會帶埋個仔上去,個仔係到玩board game 老豆係到噴
未話左2500兩樣都夠靚
610H+ 英明1680
PS289 日森800都唔洗 香港就預900
sor 未爬文 自膠

抽油箱都可以自制 聽話610h+ps289

個人覺得289底用高hpcp
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞