Netflix《Unsolved Mysteries》(未解之謎) 有冇人睇?

353 回覆
78 Like 1 Dislike
因為佢鳩噏話自已係DEA

佢啲仔女係食左安眠藥訓教個陣死
加上比人抄家點解佢會走得甩
同埋毒販會唔會幫你埋屍
9成都係個老豆做架啦
岩岩睇左兩集 即刻搵返黎個post兇黎睇下有無人一齊傾

尋晚睇左第一集 成晚諗住訓唔著
好明顯係Rey間公司同老死做
唯一唔明個位係個窿點整出黎 同埋好明顯整出黎係誤導令人覺得佢跳樓自殺
用錢就可以勾結晒所有野 世界真係好黑暗
啲屋企人同佢老婆好慘

第二集 最大嫌疑係個老公 但諗唔通就算殺左老婆點解由得佢係荒山野嶺成兩年
但佢霸晒所有野 個骨灰仲話要攬住當teddy bear真係好撚變態
同埋有咩可能唔sure個骨灰放係邊、又求其放落cheap盒、話無開過又開得咁熟手
但中間有個連環殺人犯講話自己殺左佢個度之後又收返係做乜9
會唔會係個老公叫呢條友殺死佢老婆但條屍又俾條友扔左搵唔返?
個仔好慘 咩都拎唔返 又查唔出真相 咁細個就無左個相依為命嘅阿媽

總之睇完好傷感 又諗唔明啲可疑位 想上黎搵人圍爐
同你論點差唔多
我地都諗到 查個班人無可能諗唔到 只係唔查落去姐
岩先又睇左第三集 個老豆真係仆街黎
同埋佢一定未死 上面有人話俾人捉到但又話假嘅
係咪姐係未捉到佢
睇左幾集 第一集真係幾沖擊下 想睇返原版出個幾百集但netflix冇
我尋晚屎忽痕搵俾阿媽睇 我又睇埋一份
同你一樣覺得好沖擊 尤其有埋死者屋企人啲訪問
更加感受到佢地個種傷感

前面有巴絲話YouTube有舊個啲 我頭先search左
見都真係舊舊地又全英無字幕

好想知有無邊啲懸案最後係破到案
睇完三集都係無將兇手繩之於法 個心好唔舒服
呢排netflix都上咗幾套犯罪類既片打算睇哂佢 不過事實上以前真係好多呢啲懸案 就算香港都係啦 
我鐘意睇真人真事嘅documentary 始終唔係作出黎一路睇個感受會強烈啲 好似有啲自虐咁又要睇又要心up

係 呢個懸案係全世界多不勝數 香港個啲大家心裡有數由武肺爆發同社運無咁激烈開始到宜家都無再有棄屍同浮屍案 係人都知咩事啦 可唔可以send俾netfilx叫佢地拍
*呢啲懸案
係呀我係講緊真人真事嗰啲紀錄片 ted bundy個啲 不過剖析背後嘅犯罪行為意義 有少少唔同

我相信未來應該有機會有人出 不過前提支那倒台先

Sor你係咪講緊呢啲 我㩒類似影片淨係搵到呢啲咋 我以前自己都有上網睇下呢啲兇殺案 多數都係因為童年有陰影搞到人格扭曲之類所以殘殺人

希望佢地繼續加速令支那快啲收皮 制裁唔到外國 日日係度做埋啲小學雞行為
係啊想睇world’s most wanted 仲有個啲連環殺人犯剖析
係 仲逍遙法外緊 為面子扮自殺

懸案 呢套紀錄片好睇 法國case
正喎 我要睇晒佢
未睇單單都好想家人得到答案
我諗左好耐佢滅全家嘅動機係咩
就係單單因為有money problem 唔想柒?
同屋企人講完又唔想佢地擔心同憎自己?
我又諗咁你離婚斷絕關係自己走左去咪算囉
佢又一定覺得無面麻煩個啲
到最尾都係面子問題 但真係痴鳩線 咁樣就殺晒自己最親嘅人
如果佢個frd無講錯佢 自私囉
同大時代丁蟹差唔多
個老母成套最恐怖
太多思想扭曲嘅人 我又諗唔明點解間屋完全搵唔到血跡 可能將佢地包晒膠袋先開槍射頭?

第二集 個老公識犯罪學 會唔會係殺完老婆特突扔佢係荒山野嶺 等佢化骨 查又查唔到 俾人發現先再搶返骨灰 咁就永遠擁有佢
好多人都估係佢 但問題佢有不在場證明(入油收據)
之前reddit見人講過 話個老公其實已經唔愛佢 純粹想佔有佢 所以殺佢或者搵人殺佢 之後就算扔左去荒山野嶺佢都無咩所謂因為無人擁有佢 到搵返就搶返黎 最後拎出黎就好似show出黎話比所有人聽佢先可以永遠擁有佢咁
愈諗愈心寒
我都係咁諗 我阿媽尋晚睇完都話一定係條衰公做 見到佢個樣就知佢變態 佢係案發個陣特登去入油for不在場證據 正常入完油啲單轉頭就扔啦 點會特登keep住用黎證明 無計識犯罪學度好晒野無證據可以拉佢 唉

第四集我都好嬲啲fd 明知佢係party俾人歧視同人有口角就唔好扔低佢啦 同埋擺明又係黑勢力 有咩可能查完一大輪所有野都undetermined 希望最近reopen case搵到真相
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞