Netflix《Unsolved Mysteries》(未解之謎) 有冇人睇?

353 回覆
78 Like 1 Dislike
個scheme痴撚線,咁都唔走先係Mystery啦
係囉 passport 都冇
有無圖
我真心睇唔到
保安敲門後聽到槍聲 搭lift落去搵人幫拖 真空咗15分鐘就係關鍵
如果佢係guard住再用walkie搵人幫手 成件事就唔同晒
實情成件事都好唔啱程序,check in太明顯,唔講

其次係保安,通常都會walkie叫人上埋嚟,叫埋條友報警,邊洗用15分鐘上上落落搵人幫拖。

除非可能驚到傻撚咗或者太淆底,但既然咁驚,咁就無必要拖馬上返去,而係會落去就即時報警。唔會用十五分鐘拖馬上返去,又搞門鎖入房睇乜事,睇完先報警。

太多事唔啱邏輯
有可能犯罪組織買通左check in個個同警察 🤪🤪
第 2 集條友應該都係職業特工隊 or 007 之類㗎喇 ~ !!!
佢房唔係話槍聲15鐘果段時間 記錄係冇人出入咩? 同埋佢個雙重鎖唔明係邊款 ,又唔似係防盜鍊
張咭剩係記入去既紀錄
冇記離開既紀錄
未睇 呢集好似好好睇咁
仲要係奧斯陸數一數二嘅酒店
國家政要開會嘅地方
保安漏洞大到唔可以接受 危機應變能力太差
Yes wow looks like a woman face
日本果集好好睇
暫時睇左第一ep
點解有時叫佢john有時又jack
好似唔係middle name?
外國jack=john
仲要有cctv都特登唔睇

如果係兇殺點解要搵間咁高級嘅酒店?
仲要保安程度高同埋有cctv
咁應該係酒店入面有鬼
個保安同前台都好可疑
同埋估到警方想揞住單嘢
所以先揀咁高級嘅酒店
肯定係他殺㗎啦
如果係自殺 枝鎗同佢隻手點會冇血
奇就奇在冇打鬥/掙扎痕跡 毒理報告又淨係驗酒精

唔排除係酒店職員做
係Room Service落藥 再入房殺佢
最後佈置自殺假像
下 我又覺得幾好睇喎
睇佢點著草
講鬼果集
比想像中好
氣氛幾正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞