Netflix《Unsolved Mysteries》(未解之謎) 有冇人睇?

353 回覆
78 Like 1 Dislike
睇左ep1,3,4
Ep3個爸爸好自私
唔想衰比屋企人睇就殺死佢地
佢自己unun腳繼續過活
有哂所有線索又拉佢唔倒
仲可以令警方跟足佢個plan去搵佢
如果可以將佢犯罪嘅智慧放落佢生意上
可能就唔會發生呢件事
但係我想問一開頭講到佢哋係貴族,佢爸爸係伯爵
但係點解最後講到佢爸爸咁窮?

Ep4擺到明連警察都有份掩蓋成件事
應該係連警察都唔想得罪嗰個地方嘅勢力
所以佢哋搵咗成個月都搵唔到
自己屋企人搵就即日搵到
貴種呢D虛名嚟,唔係個個有錢
家道中落
第二集係最心寒
明明老公擺明係兇手
尤其最後講骨灰果part
Ashes stayed in my bed
I slept with her
但係又擺左喺closet地下,仲要講should be in here
She was like my teddy bear (笑笑口咁講)
I’m protective of Patrice
And I have her
受害人話要離婚但佢想擁有佢,唔想其他人得到受害人(佢都妒忌受害人同佢個仔的關係)所以殺左佢
心寒係佢仲可以喺鏡頭前講咁多野

其他集數例如第一集個朋友,第六集的媽媽都係嫌疑人
佢地都唔會出鏡講番成件事
而佢就扮痴心情長劍
呢個諗法最正路
應該都係搵人殺佢唔見一排就即刻換哂D鎖真係痴線
呢幾晚凌晨都喺度睇睇到好心寒 法國個個好撚恐怖
係咪其中一集會講好多香港人跳樓冇可疑係unsolved mystery
我都覺得呢集最好睇
https://podcasts.apple.com/hk/podcast/you-cant-make-this-up/id1375339408?i=1000485016333

可以聽埋呢個podcast,導演講翻拍攝細節同受訪者鏡頭背後
法國係第幾集?岩岩睇緊第1集
第三集
Push
睇完第一集,覺得封信好關鍵,但無人解到碼

下星期有新一季
聽聞響應Halloween,會有鬼故
超自然不了
超自然麻麻地
好似今季UFO個集咁有啲悶
係 完全唔match
今晚番去睇新一季
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞