Netflix《Unsolved Mysteries》(未解之謎) 有冇人睇?

353 回覆
78 Like 1 Dislike

《Unsolved Mysteries》(未解之謎 / 懸案未決)是一部由 1987 年開始的紀錄片,一共有 11 季,共 260 集,記述超過 1000 個故事,榮獲六項艾美獎提名。想不到相隔多年,Netflix 決定為觀眾帶回這部極受歡迎的紀錄片,給大家一個更現代版本的《Unsolved Mysteries》!

https://www.youtube.com/embed/SGOsVos6WMs
睇咗三集,一齊討論下~
睇左一集
如果係咁高處跌落黎 個洞係咪應該唔會咁細?
同埋佢啲手機眼鏡邊有可能唔爆 個人都爛到咁
如果係謀殺 兇手點解要搞咁多野造到佢自殺咁
係咪共濟會想散發d咩信息
其實真係唔知嗰封信有咩意思
應該係殺死佢之後推佢落樓扮跳樓?
但解釋唔到點解跌到咁遠
點推到咁遠呢
睇到黑人個集
好慘

btw髮型屋個個肯撚定係個老公殺
法國嗰個真係睇到幾心寒,到依家都未搵到
第一集 9成係佢個fd 做
原因同公司錢銀有關
但死嘅方法又大奇怪。。
又有勢力唔比佢哋查落去
所以個幕後勢力一定好大。大到可以係警局有決定權。。
睇咗一集已經心寒到訓唔著
條友仲有讀犯罪學
第四集仲迷。全部野都驗唔到,全世界搵過一次之後又突然搵到。而且死因不明
頂樓個cctv壞左
係佢朋友啦,好多明顯證據,連訪問都唔肯
唔係好明點解差佬唔撚查得
應該係有勢力人士先可以做到
權力大到可以叫警察唔查。。。
真係好仔唔當差 全部正仆街
美國都可以做到衰過中國勁過我爸是李剛
仲要負責查開個差佬調走埋
LM
睇左兩集, 第一集還好, 第二集冇咩特別, 純粹個人唔見左
Reddit好多人討論緊 話係lacygne入面一個惡霸家族做然後佢地勢力好大所以好多人幫手cover up
根本好多人都知道真相 因為果班人都成日吹水認叻拎呢件事出黎講
FBI岩岩re-open番單case啊因為呢排美國BLM
希望快啲真相大白
見到佢家人咁傷心好心酸
好似721咁
個個都知乜事其實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞