[山寨GAME]自爆被逼打假賽!韓LOL選手悲憤跳樓:我真的受不了了

265 回覆
35 Like 37 Dislike
this ching膠得ok暈蠢 小弟少少佩服

我到而家都唔知佢想講乜,淨係舉左堆九唔搭八嘅比喻

只係你未能接受到遊戲可以是一個文化產業嘅事實。
未來十多年之後,遊戲嘅產業係能媲美電影產業。

嚟嚟去去淨係識copy n paste自己講過嘅野

懷疑係機械人黎

佢地下下回應果咩"ON9"咩"青山有位"咁,可以回應咩?
on9仔 打 機打到跳樓根

咁就出少句聲當幫忙

有證據你咪講
又叫人出少句聲
同 #0 有咩分別?

你問我咩 我咪答你咩囉
你唔需要回應 我點用論據證明你一定有需要去回應呀

問你為乜反支那
問你點樣反支那
叫人唔好出聲叫回應左

支那點樣靠lol去控制其他國家
你答左我先

講左咁耐樓主都冇解釋點控制其他國家同點維穩
樓主只係一句話信係就係有 冇理冇論點想點討論
我都想知下咩理由令你相信打機都可以國際支那化
假如因為d咩未來論話 我都相信未來中國會分裂

好多錯字
屌打話電競呢行好好搵班友
冇錯係好好搵 不過一定係廠商同最top搵到先
剩低既 未做下好心施捨下你地

個社會係咁行,係一直都係咁黑暗
不同既媒體吹噓打機點好搵點好搵開台又賺
班讀書唔成又鐘意打機又見到咪諗住自己可以靠打機發達,成日掛住個*時代唔同左!*呢句係口邊
打機係發達,但你係唔會係發到達個個囉
班友讀到中學就走社會都未見識過心智同個mk仔無別,想食女想要名氣,諗住技術好carry成隊人打冠軍
電競公司心諗咁大條低學歷mk水魚邊度搵?你只係電競公司既一隻棄棋黎
公司唔洗開支咩,個老闆唔洗賺盡班傻仔咩
除非好似toyz咁有班死忠有名氣仲炒撚左個老闆
唔做電競都靠開台搵食問心有幾多個做到?

你話比我聽先

我唔係 #0
唔需要回應呢個問題

咁就出少句聲當幫忙

有證據你咪講
又叫人出少句聲
同 #0 有咩分別?

你問我咩 我咪答你咩囉
你唔需要回應 我點用論據證明你一定有需要去回應呀

問你為乜反支那
問你點樣反支那
叫人唔好出聲叫回應左

你答左我先

講左咁耐樓主都冇解釋點控制其他國家同點維穩
樓主只係一句話信係就係有 冇理句冇論點想點討論
我都想知下咩理由令你相信打機都可以國際支那化
假如因為d咩未來論話 我都相信未來中國會分裂

真係九唔搭八,你係咪玩膠? 你為什麼要回應我,"LOL控制其他國家 同 中國會分裂"?

這post冇提過利用lol去控制其它國家。

QQ公司騰訊成立當日就有其政治目的。

當年icq興起嘅時候,大陸用qq抄icq,打敗它。

唔好睇小遊戲產業,其實遊戲業可以係文化產業,相信將來十多年之後,遊戲嘅產業係能媲美電影產業。

中共早已對電影,音樂,遊戲產業加大投資。

電競遊戲,發展出電競職業,同online game不同,佢係遊戲業發展的一個巨大嘅轉折點。

當年QQ公司買下LOL,正正係因為佢冇能力去開發一個信譽度高,受西方人認同同高質量嘅MOBA,

佢其中一個目的係要訓練自己人,另一個目的係對抗外國MOBA產品。

容許我假設一下,將LOL想像成WECHAT,而DOTA2係whatsapp.

同投資荷李活道理一樣,荷李活大片過去實在太強勢,

所以許多中國觀眾會去影院觀看外國電影,

現在資金正不斷從中國湧入,中國電影市場對荷李活電影票房的重要性日增,

荷李活只有幫助中國培養頂尖虛擬實景技術及人才,才能得到中國更多投資。

遊戲可以是一個文化產業,也可以宣傳意識,相信未來十多年之後,遊戲嘅產業係能媲美電影產業。
真係好慘,完全感覺到佢一直以黎既努力比人一瞬間抹殺左果種絕望
樓主覺唔覺得自己講野好撚夾硬黎
有dota2唔玩而走去玩LOL
感覺就好似有飯唔食走去食屎咁

小學雞都係繼續食屎啦

利申:肥西

垃圾valve唔撚理亞洲市場

巴打係咪睇錯左,佢哋夾硬屈本人話"利用lol去控制其他國家" , 這個post根本咁冇講過。

巴打係咪睇錯左,佢哋夾硬屈本人話"利用lol去控制其他國家" , 這個post根本冇咁樣講過
有dota2唔玩而走去玩LOL
感覺就好似有飯唔食走去食屎咁

小學雞都係繼續食屎啦

利申:肥西

垃圾valve唔撚理亞洲市場

政府對外國遊戲嘅開發商有大量嘅法律限制。
其實樓主講既野有道理
係佢論述能力弱d咁解
同埋大家唔好睇小遊戲威力
遊戲除左可以吸納年青人
亦可透過遊戲作一個宣傳工具
去宣揚某種信息/信念並潛移默化
even一個監測工具
道理同wechat一樣
點解lol係大陸會咁hit我都有所懷疑
話唔定中共係背後bum水一d都唔出奇
其實樓主講既野有道理
係佢論述能力弱d咁解
同埋大家唔好睇小遊戲威力
遊戲除左可以吸納年青人
亦可透過遊戲作一個宣傳工具
去宣揚某種信息/信念並潛移默化
even一個監測工具
道理同wechat一樣
點解lol係大陸會咁hit我都有所懷疑
話唔定中共係背後bum水一d都唔出奇

一班只會對人唔對事,同人身攻擊既人講道理?

d邏輯謬誤多撚到

呢條友可以落維園講哂d似事而非既野呃阿伯阿婆

d邏輯謬誤多撚到

下下玩人身攻擊,如果你認為遊戲不是文化產業,這只是因為巴打你活在過去。
[black]引用[/black]
之前睇過呢套記錄片講韓國電競選手
對佢地黎個打機真係人生

d邏輯謬誤多撚到

下下玩人身攻擊,如果你認為遊戲不是文化產業,這只是因為巴打你活在過去。

根本就同係咪文化產業無關,係你話中共用lol做維穩笑死人姐

d邏輯謬誤多撚到

點解打機同文化產業冇關?
之前睇過呢套記錄片講韓國電競選手
對佢地黎個打機真係人生

其實我第一次從同事得知lol,本人漸漸發覺遊戲市場出現咗急劇嘅變化,下一代人越來越認真投入電競遊戲,但一個奇怪現象係,佢地大多數只會玩大陸的電競遊戲,而不會玩外國嘅moba,不少青年人認同中共在遊戲產業作出既努力。

d邏輯謬誤多撚到

點解打機同文化產業冇關?

你睇清楚我打乜先鳩up啦

d邏輯謬誤多撚到

笑撚死 係度打稻草人
我幾時有話遊戲唔係文化產業?
再者係文化產業就係維穩?
而家仲打 LOL 既人根本全部都係戇鳩仔

有咩games推介?

代MR A答: biohazard
而家仲打 LOL 既人根本全部都係戇鳩仔

有咩games推介?

代MR A答: biohazard

舊系統個 d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞