[山寨GAME]自爆被逼打假賽!韓LOL選手悲憤跳樓:我真的受不了了

265 回覆
35 Like 37 Dislike
維乜撚野穩
毫無論點論據
如果佢係支那資本都係維穩論據
我建議你讀多幾年書先好出黎鳩up

我依d反支那支左幾廿年都忍唔住屌鳩你依d無知撚

你為乜反支那?
你點樣反支那?

支那點樣靠lol去控制其他國家
你話比我聽先

你咁問,只係你未能接受到遊戲可以是一個文化產業嘅事實。
相信未來十多年之後,遊戲嘅產業係能媲美電影產業。

我信遊戲係文化產業啊 但點解會可以控制其它國家?

你係咪玩膠?
這post冇提過利用lol去控制其它國家?
維乜撚野穩
毫無論點論據

你有所不知,QQ公司騰訊成立當日就有其政治目的。

當年icq興起嘅時候,大陸用qq抄icq,打敗它。

唔好睇小遊戲產業,其實遊戲業可以係文化產業,相信將來十多年之後,遊戲嘅產業係能媲美電影產業。

中共早已對電影,音樂,遊戲產業加大投資。

2000年去到201x初 都仲係好hit既online game
當時有唔少online game都係支那有份投資
想有咩例子證明佢係成功?

電競遊戲,發展出電競職業,同online game不同,佢係遊戲業發展的一個巨大嘅轉折點。

當年QQ公司買下LOL,正正係因為佢冇能力去開發一個信譽度高,受西方人認同同高質量嘅MOBA,

佢其中一個目的係要訓練自己人,另一個目的係對抗外國MOBA產品。

容許我假設一下,將LOL想像成WECHAT,而DOTA2係whatsapp.

同投資荷李活道理一樣,荷李活大片過去實在太強勢,

所以許多中國觀眾會去影院觀看外國電影,

現在資金正不斷從中國湧入,中國電影市場對荷李活電影票房的重要性日增,

荷李活只有幫助中國培養頂尖虛擬實景技術及人才,才能得到中國更多投資。

通訊軟件可以河蟹過濾對話
電影可以宣傳意識
但競技類遊戲可以點樣控制其他國家
我垃圾 認真求教
講咁耐op都冇做過任何推論或者提出證據去支持自己論點
有人質疑就話人哋仲未接受到
夠鐘食藥喇

咩推論不能支持本人論點?
維乜撚野穩
毫無論點論據

你為乜反支那?
你點樣反支那?

你話比我聽先

你咁問,只係你未能接受到遊戲可以是一個文化產業嘅事實。

眾人皆醉
番入間房打飛機啦
幾撚時諗埋日本av支配香港政治

算把喇你,遊戲係文化產業,都唔知,你又咩好講,

你用"日本av支配香港政治" 去回應我,只因為你冇法理中共。
樓豬自己玩跑on9
維乜撚野穩
毫無論點論據

唔好睇小遊戲產業,其實遊戲業可以係文化產業,相信將來十多年之後,遊戲嘅產業係能媲美電影產業。

2000年去到201x初 都仲係好hit既online game

電競遊戲,發展出電競職業,同online game不同,佢係遊戲業發展的一個巨大嘅轉折點。

當年QQ公司買下LOL,正正係因為佢冇能力去開發一個信譽度高,受西方人認同同高質量嘅MOBA,

佢其中一個目的係要訓練自己人,另一個目的係對抗外國MOBA產品。

容許我假設一下,將LOL想像成WECHAT,而DOTA2係whatsapp.

現在資金正不斷從中國湧入,中國電影市場對荷李活電影票房的重要性日增,

荷李活只有幫助中國培養頂尖虛擬實景技術及人才,才能得到中國更多投資。

電影可以宣傳意識
我垃圾 認真求教

你係咪玩膠?

game冇多人通訊能力?
你試係下回大陸,玩online game名改做8964等政治字眼。
屌打話電競呢行好好搵班友
冇錯係好好搵 不過一定係廠商同最top搵到先
剩低既 未做下好心施捨下你地
樓主唔好再逃跑出黎乖乖地接受治療啦
維乜撚野穩
毫無論點論據

電影可以宣傳意識
我垃圾 認真求教

你係咪玩膠?

game冇多人通訊能力?
你試係下回大陸,玩online game名改做8964等政治字眼。

認真我大陸lol名叫勿忘64

你話比我聽先

我唔係 #0
唔需要回應呢個問題

咁就出少句聲當幫忙

有證據你咪講
又叫人出少句聲
同 #0 有咩分別?

你問我咩 我咪答你咩囉
你唔需要回應 我點用論據證明你一定有需要去回應呀

問你為乜反支那
問你點樣反支那
叫人唔好出聲叫回應左

你答左我先

講左咁耐樓主都冇解釋點控制其他國家同點維穩
樓主只係一句話信係就係有 冇理句冇論點想點討論
我都想知下咩理由令你相信打機都可以國際支那化
假如因為d咩未來論概話 我都相信未來中國會分裂拉

你係咪玩膠? 你嘅閱讀理解可唔可以做好少少
這post冇提過利用lol去控制其它國家。

遊戲可以是一個文化產業,也可以宣傳意識,相信未來十多年之後,遊戲嘅產業係能媲美電影產業。
屌 講咁撚多
等我打返舖dota先講
西藏角色變白人
學者擔心中資染紅荷里活

http://hk.apple.nextmedia.com/international/art/20170303/19946254

奧斯卡電影頒獎禮上,由中方投資、主打國際市場的電影《長城》成為主持人Jimmy Kimmel恥笑對象;現實生活中,資金正不斷從中國湧入,荷李活「染紅」成為常態。有學者認為,美國電影業創作者自我審查情況的越來越普遍,為迎合中國市場不得不調整故事內容。
駐紐約記者:鄭柏齡

以大連萬達集團為首的中國資金,近年大舉進軍荷李活,其中,與中國國家主席習近平關係密切的萬達集團,繼收購北美最大院線AMC集團後,去年再斥資35億元,收購著名荷李活製片商傳奇影業(Legendary Picutres),而近月上畫的巨作、由麥迪文(Matt Damon)主演的《長城》,正正是傳奇影業作品之一。

在維珍尼亞大學媒體學院任助理教授的孔安怡(Aynne Kokas)認為,中資對荷李活電影造成巨大變化,其中,為突破每年只能進口34部外語片至中國的限制,製片商以合拍方式拍攝電影,故事內容「由上至下按投資者、中國政府的意願來創作」。

她舉例,迪士尼旗下漫威(Marvel)投資的英雄片《奇異博士》(Doctor Strange),為避免得罪中國市場,把劇本內原有西藏高僧「Ancient One」,改編成凱爾特人(Celtic),並安排英國白人飾演。2014年第四集《變型金剛》,故事內中國軍方形象正面,與此同時把美軍塑造成反派;其他電影中,中美在太空領域合作更加是屢見不鮮。

「問題是,很多題材在創造階段已經被審查掉,所以我們不會看到中國軍隊做壞事、或達賴喇嘛在荷里活電影中出現,」孔安怡強調,無證據證明中國政府主導荷李活電影劇本,更多時候壓力來自市場力量,「投資者按『沒有白紙黑字的指引』,調整故事內容」。

現時,中國政府每年只發出34個配額,讓美國電影進入中國市場,有關貿易協定將於今年屆滿,中美雙方正就有關協議談判。孔安怡坦言特朗普上任後,對華政策不穩定性增加,難以預計談判結果;不過,她認為中資會繼續收購荷李活資產,「對中國演員來說,是進軍荷里活、甚至出演主要角色的絕佳機會」。
this ching膠得ok暈蠢 小弟少少佩服

我到而家都唔知佢想講乜,淨係舉左堆九唔搭八嘅比喻

其實wechat,百度,lol等等有其政治目的,
提出過當年QQ公司成立本身也有其政治目的,
只係你未能接受到遊戲可以是一個文化產業嘅事實。
未來十多年之後,遊戲嘅產業係能媲美電影產業。
相信香港未來大部分食,住,玩,都有紅色資本家既影響。

樓主d論點都幾弱智

講埋d野9唔撚搭8
最好笑係以為自己睇通哂成件事
柒少陣啦 縮返入你老母個閪入面

嚟嚟去去淨係識copy n paste自己講過嘅野

懷疑係機械人黎

你地嚟嚟去去咪淨係回應果幾句咩"ON9"咩"青山有位"咁。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞