[山寨GAME]自爆被逼打假賽!韓LOL選手悲憤跳樓:我真的受不了了

265 回覆
35 Like 37 Dislike
打機都要比人批評 政治目的

好多人還未接受到wechat,百度,lol 係維穩工具。
LOL 已經是中共的維穩工具,請大家不要玩

為什麼LOL係大陸操控之下,LPL D隊冇攞晒世界冠軍?

因為如果下下中國人攞左冠軍,其他地區邊有人玩。

全球比賽直播、比賽視頻、比賽報導、比賽新聞先係佢地既收入。

大陸操控之下既LOL出現大量中國人熱愛的角色,保持中國國內人氣,

雖然lol係外國嘅人氣已經下滑,但係係中國黨媒仍然有大量嘅吹奏,

LOL逐漸成為了,中國國內對抗西方MOBA遊戲文化的利器。

因為MOBA好大機會令大量熱愛打機人士同外國人士接觸。

容許我假設一下,將LOL想像成WECHAT,而DOTA2係whatsapp.

比心機讀書好過啦
比心機讀書好過啦

明明lol係riot出 只係之後比騰訊收購 何來山寨呀
估唔到Dota2都有人吹奏
一舊屎同兩舊屎嘅分別
連登都幾多小學雞玩弱智game
近年來LOL不斷被人吹奏對於LOL熱潮已退卻的現象形成巨大嘅反差。

開post位朋友留個tg 我有醫生可以幫你轉介
你講到LoL打假波 做乜唔見你講下Solo 單野嘅

你只係未能接受wechat,百度,lol 係維穩工具。

解釋下lol點維穩
明明lol係riot出 只係之後比騰訊收購 何來山寨呀

LOL就是山寨DOTA 這個答覆應沒有人質疑
估唔到Dota2都有人吹奏
一舊屎同兩舊屎嘅分別
連登都幾多小學雞玩弱智game

LOL,DOTA兩樣都係屎,爭咩丫

解釋下lol點維穩

+1
打個機講到政治
香港人真係鐘意無野搵野黎鬧

如果你認為紅色資本既GAME商不用考慮政治因素,你就錯了,中共考慮自身的利益之下,佢地要每一個因素都要有控制權,
將來香港人既生活不論食,住,玩大多數都會比中共買起。
Old news

解釋下lol點維穩

+1
打個機講到政治

如果你認為紅色資本既GAME商不用考慮政治因素,你就錯了,中共考慮自身的利益之下,佢地要每一個因素都要有控制權,
將來香港人既生活不論食,住,玩大多數都會比中共買起。

姐係無證據 得鳩UP

如果你覺得XXX不會XXX就真的太天真了

解釋下lol點維穩

+1
打個機講到政治

玩象棋等如愛國愛黨
玩俄羅斯方塊就等如支持共產主義
玩飛行棋就支持世界大戰

彩彩好野
Old news

Old news不是重點,重點係好少有人相信wechat,百度,lol等等有其政治目的,這個post只是反思一下lol熱潮。
單野3年前on9

解釋下lol點維穩

+1
打個機講到政治

玩象棋等如愛國愛黨
玩飛行棋就支持世界大戰

近年來LOL不斷被人吹奏對於LOL熱潮已退卻的現象形成巨大嘅反差。

[

解釋下lol點維穩

+1
打個機講到政治

玩象棋等如愛國愛黨
玩飛行棋就支持世界大戰

[

我真心希望你係假膠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞