[山寨GAME]自爆被逼打假賽!韓LOL選手悲憤跳樓:我真的受不了了

265 回覆
35 Like 37 Dislike
青山唔夠位收留你呀樓主?

只係你活在過去,相信未來十多年之後,電子競技產業規模足以比美電影行業。

本人明白到香港99.9%既人未能夠接受到遊戲可以是一個文化產業嘅事實,未來中共會對電子競技增加投資,競技直播,其他文化產業也會加大投入如電影業投資(例如投資荷李活),音樂比賽等等文化產業,中共要係能匯聚人氣既遊戲及通訊或訊息軟件的產業上,每一個細節位都要有實際的控制力。

我可以好肯定咁同你講 依家支那已經有好大既lol市場
係中國國內已經好hit 全世界由歐洲去到鎖國既日本都開始hit起黎
外國都多左投資來自nba去到preimer league既成員

支那係要靠文化產員去向外推廣佢所講既支那夢
但首選次選都唔會由lol
如果由lol推廣 支那好應該年年拎冠軍而唔係年年比外國人笑
你根本豪無邏輯可言
維乜撚野穩
毫無論點論據
如果佢係支那資本都係維穩論據
我建議你讀多幾年書先好出黎鳩up

我依d反支那支左幾廿年都忍唔住屌鳩你依d無知撚

你有所不知,QQ公司騰訊成立當日就有其政治目的。

當年icq興起嘅時候,大陸用qq抄icq,打敗它。

唔好睇小遊戲產業,其實遊戲業可以係文化產業,相信將來十多年之後,遊戲嘅產業係能媲美電影產業。

中共早已對電影,音樂,遊戲產業加大投資。
打機=人生
維乜撚野穩
毫無論點論據

你為乜反支那?
你點樣反支那?

支那點樣靠lol去控制其他國家
你話比我聽先
乜鳩都關政治事

呢個肯定架啦
維乜撚野穩
毫無論點論據

你有所不知,QQ公司騰訊成立當日就有其政治目的。

當年icq興起嘅時候,大陸用qq抄icq,打敗它。

唔好睇小遊戲產業,其實遊戲業可以係文化產業,相信將來十多年之後,遊戲嘅產業係能媲美電影產業。

中共早已對電影,音樂,遊戲產業加大投資。

2000年去到201x初 都仲係好hit既online game
當時有唔少online game都係支那有份投資
想有咩例子證明佢係成功?
根本支那嘅所謂LoL好hit 其實只係一班二世祖學人搞esports 起隊gaming club 出黎再亂買韓國隊員
自己國内真係玩LoL 唔係咁多
唔好拉到咁遠啦
香港人對台灣lol界都多留意過支那d乜鳩垃圾lpl
更唔好講到外國 根本除左身在外國既支那人
根本冇人睇得起lpl
你同我講佢可以有文化影響力 但完全冇人氣?

鳩up都用下腦先啦
維乜撚野穩
毫無論點論據

你為乜反支那?
你點樣反支那?

你話比我聽先

我唔係 #0
唔需要回應呢個問題
LOL 已經是中共的維穩工具,請大家不要玩

為什麼LOL係大陸操控之下,LPL D隊冇攞晒世界冠軍?

因為如果下下中國人攞左冠軍,其他地區邊有人玩。

全球比賽直播、比賽視頻、比賽報導、比賽新聞先係佢地既收入。

大陸操控之下既LOL出現大量中國人熱愛的角色,保持中國國內人氣,

雖然lol係外國嘅人氣已經下滑,但係係中國黨媒仍然有大量嘅吹奏,

LOL逐漸成為了,中國國內對抗西方MOBA遊戲文化的利器。

因為MOBA好大機會令大量熱愛打機人士同外國人士接觸。

容許我假設一下,將LOL想像成WECHAT,而DOTA2係whatsapp.

呢段真係充滿邏輯謬誤既大災難

認真地說弱智野
維乜撚野穩
毫無論點論據

你為乜反支那?
你點樣反支那?

你話比我聽先

我唔係 #0
唔需要回應呢個問題

咁就出少句聲當幫忙
維乜撚野穩
毫無論點論據

你為乜反支那?
你點樣反支那?

你話比我聽先

我唔係 #0
唔需要回應呢個問題

咁就出少句聲當幫忙

有證據你咪講
又叫人出少句聲
同 #0 有咩分別?
LOL 已經是中共的維穩工具,請大家不要玩

為什麼LOL係大陸操控之下,LPL D隊冇攞晒世界冠軍?

因為如果下下中國人攞左冠軍,其他地區邊有人玩。

全球比賽直播、比賽視頻、比賽報導、比賽新聞先係佢地既收入。

大陸操控之下既LOL出現大量中國人熱愛的角色,保持中國國內人氣,

雖然lol係外國嘅人氣已經下滑,但係係中國黨媒仍然有大量嘅吹奏,

LOL逐漸成為了,中國國內對抗西方MOBA遊戲文化的利器。

因為MOBA好大機會令大量熱愛打機人士同外國人士接觸。

容許我假設一下,將LOL想像成WECHAT,而DOTA2係whatsapp.

毫無論點,D 論完全唔make sense
Dota2大陸同韓國隊係世界比賽根本就唔入流

呢隻game打唔贏歐洲隊咪係lol圍威喂做勢囉

利伸: pudge
乜鳩都關政治事我明
但論點可唔可以高明少少
依d論述同維園廢老話美國點點點 支那點點點根本冇分別

打機打機 之後拉到去電影同音樂
我同你講 電影同音樂 係最有文化影響力
但今時今日我地可唔可以話支那成功?
如果唔得 點解你覺得佢會花精神時間去lol身上?
音樂同電影根深蒂固 但lol可能過幾年就收皮
點解要take依個risk?
如果佢有花精神係lol 點解支那區永遠上唔到國際大場面?
你自己諗清楚先啦
維乜撚野穩
毫無論點論據

你為乜反支那?
你點樣反支那?

你話比我聽先

我唔係 #0
唔需要回應呢個問題

咁就出少句聲當幫忙

有證據你咪講
又叫人出少句聲
同 #0 有咩分別?

你問我咩 我咪答你咩囉
你唔需要回應 我點用論據證明你一定有需要去回應呀

你自己諗清楚先啦

你有咩證明支那冇做?
仲有 比支那玩家同外國moba玩家接觸點解係好事?
今時今日支那就係想鎖住國去開放經濟
鍵國撚又黎

你自己諗清楚先啦

你有咩證明支那冇做?

支那投資左咁耐既音樂界
有邊個中國歌手係落黎香港好紅?冇
有邊隊中國lol隊係有好既reputation?冇

當然你可以話支那已經投放左好多資源係lol身上
但佢影響唔到外國就係影響唔到外國
維乜撚野穩
毫無論點論據

你為乜反支那?
你點樣反支那?

你話比我聽先

我唔係 #0
唔需要回應呢個問題

咁就出少句聲當幫忙

有證據你咪講
又叫人出少句聲
同 #0 有咩分別?

你問我咩 我咪答你咩囉
你唔需要回應 我點用論據證明你一定有需要去回應呀

問你為乜反支那
問你點樣反支那
叫人唔好出聲叫回應左

你自己諗清楚先啦

你有咩證明支那冇做?

支那投資左咁耐既音樂界

而家就係問
點證明影響唔到

你自己諗清楚先啦

你有咩證明支那冇做?

支那投資左咁耐既音樂界

而家就係問
點證明影響唔到

唔明你想問乜
根本兩樣野已經無關聯
點解仲要證明
正等如點解支那政治 影響唔到英國政治一樣
佢就算有少少關聯 都唔代表有直接影響

如果係有影響都係由你或op論證出黎
因為觀點係由佢提出

唔好再成個小學雞咁一味質問又回覆d毫無建設性既留言
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞