[山寨GAME]自爆被逼打假賽!韓LOL選手悲憤跳樓:我真的受不了了

265 回覆
35 Like 37 Dislike

你話英雄聯盟中國獨大就無中國以外嘅人玩 所以中國隊唔拎冠
現實係韓國隊獨大左幾年 美國歐洲中國仲大把人玩緊 你啲垃圾論點就收鳩柒皮啦

本人一早講,假如一開始,LOL係大陸操控之下,中國人/LPL D隊攞晒世界冠軍,便冇咩外國人玩。

你而家問我"為什麼韓國(外國人)拎哂冠軍,依然有外國人繼續玩"。

其實你知唔知你自己問咩呀?

美國人歐洲人全部都韓國人

係到玩斷章取義. 嘩Hi!

你唔當韓國人係外國人?

原來係大中華膠
得兩類人中國人同外國人

幾時有講話全世界得兩種人?

佢係話韓國係咁拎冠軍,點解重有韓國以外既人玩LOL

冇講過韓國人拎咗冠軍,就冇其他人去玩lol,只係你哋彩用5毛手法故意扭曲。
Dota簡單?笑位黎?
玩左10幾年dota, 由wc3 v5.84開始到依家,中途玩過一兩個月LoL, 細節LoL完全追唔上,lol係冇turn speed,而dota精細到以毫秒展現每步動作、平衡性、獨特性都無可比擬。
話dota垃圾嗰啲廢柴唔好再打機啦,你覺得佢垃圾只因你廢,dota 從來唔係noob friendly,一係你就諗方法搞搞個腦等自己冇咁on9, 簡單啲就直接斬掉重練,獻世都唔係辦法

本人一早講,假如一開始,LOL係大陸操控之下,中國人/LPL D隊攞晒世界冠軍,便冇咩外國人玩。

你而家問我"為什麼韓國(外國人)拎哂冠軍,依然有外國人繼續玩"。

其實你知唔知你自己問咩呀?

美國人歐洲人全部都韓國人

係到玩斷章取義. 嘩Hi!

你唔當韓國人係外國人?

原來係大中華膠
得兩類人中國人同外國人

幾時有講話全世界得兩種人?

佢係話韓國係咁拎冠軍,點解重有韓國以外既人玩LOL

冇講過韓國人拎咗冠軍,就冇其他人去玩lol,只係你哋彩用5毛手法故意扭曲。

但係樓主就知道中國拎哂冠軍 就肯定無外國人玩
一部電影如果有一億嘅票房,已經相當好,但它的影響力只是持續數月至久

但一個好既遊戲(eg. lol)平均活躍在線人數達到一億人口,它的影響力持續數年,甚至可能達到十幾年之久,還有周邊嘅直播,比賽,新聞發佈,等等其他附增值嘅產品,它是一個極佳嘅宣傳工具,去吸納青年人,even 是一個監察工具。

為什麼大家還會認為It同文化產業唔可以同政治有關?中共正是睇到電影及遊戲對意識形態嘅影響,因此係大陸所有遊戲/電影都有政治審查。以上論點對於大多數香港人黎講難以接受,只因香港人活在過去,佢哋更加不願意面對香港未來大部分既食,住,玩,都有紅色資本家既影響的問題。

紅色資本早已經係IT以及其遊戲文化產業,每一個細節位都有其控制權。

未來,虛擬同真實世界之間那條界線,真的那麼清晰嗎?
細心諗 樓主唔係冇道理
就算唔係lol 娛樂界俾中共控制都係遲早既事
而家文化界新聞界都不保
諗下呢幾年既新聞
你就知中共控制得好誇張
請大家細心想清楚TVB平均觀眾都不能達到100,000,000人口,大家就明白到一個好嘅遊戲(eg. LOL) 如果它平均在線人數達到100,000,000人口對青少年嘅影響力係相當之巨大,他是一個良好的宣傳工具。
樓主可唔可以清晰咁解釋點解中國隊拎冠軍就無人玩
你可唔可以指出個因果關係係邊?
我真諗極都唔明

"試想下lol是wechat, dota是whatsapp"
笑撚死我

佢係咪幻想緊自己著住白色袍企係講台上發佈改變人類既研究
容我假設
試想下lol是wechat, dota是whatsapp

佢分分連大陸用到whatapps都唔知
Bot
諗唔明LOL有咩咁好玩
認真揾份正職好過啦
我真諗極都唔明

"試想下lol是wechat, dota是whatsapp"
笑撚死我

容我假設

以前大陸都可以用到ICQ ,你又喺度轉移視線。

騰訊用QQ抄icq, 之後用各種嘅手法打低它。

題外話:本人有係大陸用過WhatsApp,但成日死/慢,有冇人有相同經驗?
咁樓豬有咩證據tencent係lol有木馬或推廣支共意識形態先、一味9up唔得架

利申冇玩好耐
咁樓豬有咩證據tencent係lol有木馬或推廣支共意識形態先、一味9up唔得架

利申冇玩好耐

我冇話過它有木馬,我也沒有證據去證明,
我只係講遊戲軟件有機會有木馬,因為美國有報道指出中國騰訊的WeChat是工業間諜軟體,所以估計中國騰訊買下LOL是有其目的。

至於意識形態上面已經講過。

美專家: 中國騰訊的WeChat是工業間諜軟體
http://windrivernews.pixnet.net/blog/post/393749426-%E7%BE%8E%E5%B0%88%E5%AE%B6%EF%BC%9Bwechat%E6%98%AF%E5%B7%A5%E6%A5%AD%E9%96%93%E8%AB%9C%E8%BB%9F%E9%AB%94.
Dota簡單?笑位黎?
玩左10幾年dota, 由wc3 v5.84開始到依家,中途玩過一兩個月LoL, 細節LoL完全追唔上,lol係冇turn speed,而dota精細到以毫秒展現每步動作、平衡性、獨特性都無可比擬。
話dota垃圾嗰啲廢柴唔好再打機啦,你覺得佢垃圾只因你廢,dota 從來唔係noob friendly,一係你就諗方法搞搞個腦等自己冇咁on9, 簡單啲就直接斬掉重練,獻世都唔係辦法

所以咪紅唔起囉
垃圾蘋果一樣係當d客虛弱
Dota簡單?笑位黎?

所以咪紅唔起囉
垃圾蘋果一樣係當d客弱智
所以咪好好賣
我真諗極都唔明

笑撚死我

容我假設

數據?
Dota簡單?笑位黎?

所以咪紅唔起囉
所以咪好好賣

有冇巴打係大陸玩Dota2,特別慢
出身自貧困家庭點玩得起電腦
【unwire報道】 Whatsapp 將被中國封鎖 ? 新增「點對點」加密 難監控

https://unwire.hk/2016/04/06/whatsapp-end-to-end-encrption/life-tech/social-network/
出身自貧困家庭點玩得起電腦

理解下咩叫貧困
Show Blocked User - Timothy

ON9
諗唔明LOL有咩咁好玩
認真揾份正職好過啦

呃鳩d o靚仔以為可以日日打機賺錢唔洗返工捱世界
Dota簡單?笑位黎?

所以咪紅唔起囉
所以咪好好賣

SEA 咁cancer 點打

利申冇玩好耐

我冇話過它有木馬,我也沒有證據去證明,
我只係講遊戲軟件有機會有木馬,因為美國有報道指出中國騰訊的WeChat是工業間諜軟體,所以估計中國騰訊買下LOL是有其目的。

至於意識形態上面已經講過。

美專家: 中國騰訊的WeChat是工業間諜軟體
http://windrivernews.pixnet.net/blog/post/393749426-%E7%BE%8E%E5%B0%88%E5%AE%B6%EF%BC%9Bwechat%E6%98%AF%E5%B7%A5%E6%A5%AD%E9%96%93%E8%AB%9C%E8%BB%9F%E9%AB%94.

兩者無關係架wo
Dota簡單?笑位黎?

所以咪紅唔起囉
所以咪好好賣

SEA 咁cancer 點打

我入perfect world 打支那蝗都唔撚想見到班蝻亞馬騮
屌佢老母去日本server 第一句見到嘅竟然係 putang ina mo
成篇新聞比樓主段野整柒晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞