[樹窿]入嚟擺低你心事 11

1001 回覆
7 Like 1 Dislike

咁樣仲有意思咩?

飛左佢啦,雞黎嫁

簡稱飛雞

又話自己要30生仔
而家27
屌你唔洗儲錢咩 我家姐結一結呀 攪左年半 洗左十幾萬呀
大佬 要儲錢架

咁樣仲結婚 痴線咩
你辛苦成世呀

咁樣仲有意思咩?

飛左佢啦,雞黎嫁

簡稱飛雞

又話自己要30生仔
而家27
大佬 要儲錢架

咁樣仲結婚 痴線咩
你辛苦成世呀

又要做雞 又要拎貞節牌坊

即係飛得啦

咁樣仲有意思咩?

飛左佢啦,雞黎嫁

簡稱飛雞

又話自己要30生仔
而家27
大佬 要儲錢架

咁樣仲結婚 痴線咩
你辛苦成世呀

有時 我就覺得我就係個個毒撚

你太好人喇
咁樣你好慘㗎
仲要知道添
冇人會可憐你
唉 算啦 巴打
噚晚發咗個夢,郁手打老母。
現實係我老母整散頭家,又搞到自己成身債。佢成日話自己好慘,但佢做人又唔努力,公公婆婆份棺材本都比佢敗埋,又掉低個細佬比我養。
我叫佢返工勤力啲,做嘢小心啲,放工去上吓course,睇多啲書,一係去跑步做運動,佢從來唔聽。我唔明點解做仔嘅要教返個老母點做人…

你太好人喇
咁樣你好慘㗎
仲要知道添
冇人會可憐你
唉 算啦 巴打

牌已攤 我已經好攰
現實係我老母整散頭家,又搞到自己成身債。佢成日話自己好慘,但佢做人又唔努力,公公婆婆份棺材本都比佢敗埋,又掉低個細佬比我養。
我叫佢返工勤力啲,做嘢小心啲,放工去上吓course,睇多啲書,一係去跑步做運動,佢從來唔聽。我唔明點解做仔嘅要教返個老母點做人…

冇辦法 始終係自己老母 唔通唔理佢咩
話說舊年12月用app識咗個女仔,同佢唔算話特別好傾。成日都回得好慢,傾咗兩個禮拜到就無理佢。
到咗聖誕節同新年嗰陣,我send咗句聖誕快樂同新年快樂過去,之後我哋就keep住每日都有啲嘢講下,佢咁啱嗰陣又去旅行,又會share下啲見聞俾我
嗰陣都feel到佢好似幾熱情,講嘢又用下emoji, sticker
到咗3月嗰陣都有出嚟見過面,之後都仲keep住有聯絡,感覺都算ok
但唔知到咗而家係咪已經無咗新鮮感,變得冷淡咗,成日都唔係好想回咁
本來我對佢都無乜嘢,用識朋友的心態,但而家好似中咗招,佢唔搵我就個心唔知點咁
仲有對比返之前熱情的對話,有一種落差
好迷惘,都唔知算唔算鍾意咗個女仔,求屌醒:(
話說舊年12月用app識咗個女仔,同佢唔算話特別好傾。成日都回得好慢,傾咗兩個禮拜到就無理佢。
到咗聖誕節同新年嗰陣,我send咗句聖誕快樂同新年快樂過去,之後我哋就keep住每日都有啲嘢講下,佢咁啱嗰陣又去旅行,又會share下啲見聞俾我
嗰陣都feel到佢好似幾熱情,講嘢又用下emoji, sticker
到咗3月嗰陣都有出嚟見過面,之後都仲keep住有聯絡,感覺都算ok
但唔知到咗而家係咪已經無咗新鮮感,變得冷淡咗,成日都唔係好想回咁
本來我對佢都無乜嘢,用識朋友的心態,但而家好似中咗招,佢唔搵我就個心唔知點咁

撞撚左先算啦,你又付出啲乜

抵屌啦

舊年某日,我去醫院睇我婆婆,我同佢講咗句,"我會睇住個老母同個細佬",我講呢句話時佢仲好精神。第二日就收到電話話我外婆食完晏仔就去咗。原來佢一直唔放心呢兩件蛋散,所以先死頂…
如果唔係我對婆婆承諾,我真係話知我老母。

早兩日都無搵佢,但佢又無啦啦搵我話:「要搵到一個接納自己全部的人真係好困難,搵到的話好幸福」
我就問佢:「做咩有感而發,唔開心?」
佢話: 「唔係,只係覺得困難。屋企人就係啦」
跟住佢又好似轉移咗話題
唔知佢想點
有冇巴打會聽x Japan?

Endless rain

利申 中學聽

我小學開始聽啦,endless rain
The last song
Without you
次次聽都

Say anything

Time may change my life
But my heart remain the same to you
Time may change your heart
My love for you never change

我第一首都係聽endless rain
不過唔係fans

This a dream I'm in love with you

The dream is over

過ぎ去った日の思い出を夢に写す

我諗期待吓彩虹都係一個好事嚟
即使落再多嘅雨

當睇野無左色彩

見到彩虹都無用

重負 sor 醒完到已家都仲係好辛苦

巴打係咪有聽開indie
我好鍾意先知瑪莉

聽開indie

台灣既indie 一中point 上黎個下好腰心腰肺

草東

我都係台灣indie
我最鍾意法蘭黛 有排負起上嚟日loop夜loop

佢個次係香港我都無去到睇 可能個期真係灰到

灰機真係咩動力都冇
通常係佢嚟香港個陣我仲未鍾意隊嘢
不過對上有次係隊日本嘢嚟 但撞咗我其他緊要嘅活動

The fin. ?

舊年某日,我去醫院睇我婆婆,我同佢講咗句,"我會睇住個老母同個細佬",我講呢句話時佢仲好精神。第二日就收到電話話我外婆食完晏仔就去咗。原來佢一直唔放心呢兩件蛋散,所以先死頂…
如果唔係我對婆婆承諾,我真係話知我老母。

巴打頂住呀 頭家靠晒你咁 實好辛苦

我諗期待吓彩虹都係一個好事嚟
即使落再多嘅雨

當睇野無左色彩

見到彩虹都無用

重負 sor 醒完到已家都仲係好辛苦

巴打係咪有聽開indie
我好鍾意先知瑪莉

聽開indie

台灣既indie 一中point 上黎個下好腰心腰肺

草東

我都係台灣indie
我最鍾意法蘭黛 有排負起上嚟日loop夜loop

佢個次係香港我都無去到睇 可能個期真係灰到

灰機真係咩動力都冇
通常係佢嚟香港個陣我仲未鍾意隊嘢
不過對上有次係隊日本嘢嚟 但撞咗我其他緊要嘅活動

The fin. ?

the november
落雨 個人真係down 啲
如果有一排 唔再見到我上黎既
清明重陽鬼節記住燒啲野比我

振作巴打
有我地陪你

你過去搵女啦,仲會死咩

你過去搵女啦,仲會死咩

有d 事過左甘耐 都係未忘記過 雖然你一直都當我係兵 明明無值得開心 但總係中意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞