[樹窿]入嚟擺低你心事 11

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
落雨 個人真係down 啲
如果有一排 唔再見到我上黎既
清明重陽鬼節記住燒啲野比我

你仲未搞掂咩 down乜

你過去搵女啦,仲會死咩

你過去搵女啦,仲會死咩

佢驚緊啲嘢
話說舊年12月用app識咗個女仔,同佢唔算話特別好傾。成日都回得好慢,傾咗兩個禮拜到就無理佢。
到咗聖誕節同新年嗰陣,我send咗句聖誕快樂同新年快樂過去,之後我哋就keep住每日都有啲嘢講下,佢咁啱嗰陣又去旅行,又會share下啲見聞俾我
嗰陣都feel到佢好似幾熱情,講嘢又用下emoji, sticker
到咗3月嗰陣都有出嚟見過面,之後都仲keep住有聯絡,感覺都算ok
但唔知到咗而家係咪已經無咗新鮮感,變得冷淡咗,成日都唔係好想回咁
本來我對佢都無乜嘢,用識朋友的心態,但而家好似中咗招,佢唔搵我就個心唔知點咁
仲有對比返之前熱情的對話,有一種落差
好迷惘,都唔知算唔算鍾意咗個女仔,求屌醒:(

撞撚左先算啦,你又付出啲乜

早兩日都無搵佢,但佢又無啦啦搵我話:「要搵到一個接納自己全部的人真係好困難,搵到的話好幸福」
我就問佢:「做咩有感而發,唔開心?」
佢話: 「唔係,只係覺得困難。屋企人就係啦」
跟住佢又好似轉移咗話題
唔知佢想點

你做咗閨蜜咁喎

冇人有心事
又責醒
跟住胃痛
又責醒
跟住胃痛

通常呢兩樣野都會連埋

冇人有心事

心事天天都多架啦

冇人有心事

心事天天都多架啦

半day冇心事
仆街仆到笑
哈哈哈哈
仆街仆到笑
哈哈哈哈

壞掉了
噚晚發咗個夢,郁手打老母。
現實係我老母整散頭家,又搞到自己成身債。佢成日話自己好慘,但佢做人又唔努力,公公婆婆份棺材本都比佢敗埋,又掉低個細佬比我養。
我叫佢返工勤力啲,做嘢小心啲,放工去上吓course,睇多啲書,一係去跑步做運動,佢從來唔聽。我唔明點解做仔嘅要教返個老母點做人…

冇辦法 始終係自己老母 唔通唔理佢咩

舊年某日,我去醫院睇我婆婆,我同佢講咗句,"我會睇住個老母同個細佬",我講呢句話時佢仲好精神。第二日就收到電話話我外婆食完晏仔就去咗。原來佢一直唔放心呢兩件蛋散,所以先死頂…
如果唔係我對婆婆承諾,我真係話知我老母。

巴打頂住呀 頭家靠晒你咁 實好辛苦

thanks bro. 有得發洩一吓已經可喜可賀。
仆街仆到笑
哈哈哈哈

壞掉了

係外國讀書識咗EX, 為咗佢畢業之後留係當地做嘢, 點知無耐佢就話無feel要分手, 依家on鳩鳩一條友人在異鄉, 無親人無朋友, 一到放假真係
A0地盤仔。人生玩完
係外國讀書識咗EX, 為咗佢畢業之後留係當地做嘢, 點知無耐佢就話無feel要分手, 依家on鳩鳩一條友人在異鄉, 無親人無朋友, 一到放假真係

識過個啦
A0地盤仔。人生玩完

真的嗎?
我男朋友前一排做左啲對我唔好既野
佢好內疚 但我原諒左佢
之後既幾個星期 佢成日都話自己sad 唔想見人
夜晚訓教訓唔著 因為原諒唔到自己
每次諗起我都會sad 訓唔著 晚晚都係咁咁濟
之後佢同我講分手 話佢想放棄 話佢唔值得我愛佢

想問我可以點樣tum返佢 開解佢
我唔係好識開解人 但我真係唔想佢咁樣繼續落去
同埋我唔想分手
如果你和她翻同一份pt
瞹眛個陣佢話過最後就算唔一齊都唔好辭
但最後真係無一齊仲要令到佢憎你
另外仲有其他原因令到你想辭
你會點做
如果你和她翻同一份pt
瞹眛個陣佢話過最後就算唔一齊都唔好辭
但最後真係無一齊仲要令到佢憎你
另外仲有其他原因令到你想辭
你會點做

你問得都係想留啫
我男朋友前一排做左啲對我唔好既野
佢好內疚 但我原諒左佢
之後既幾個星期 佢成日都話自己sad 唔想見人
夜晚訓教訓唔著 因為原諒唔到自己
每次諗起我都會sad 訓唔著 晚晚都係咁咁濟
之後佢同我講分手 話佢想放棄 話佢唔值得我愛佢

想問我可以點樣tum返佢 開解佢
我唔係好識開解人 但我真係唔想佢咁樣繼續落去
同埋我唔想分手

搵返佢傾
解釋原諒嘅理由
講愛你就對你再好啲啦
食左安眠藥都訓唔住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞