[樹窿]入嚟擺低你心事 11

1001 回覆
7 Like 1 Dislike

我嗰單都叫我放低啦
人人都口硬心軟㗎啦

我信 人係口硬心軟
你得嘅話就搵佢啦

我唔知要點樣搵佢 佢死都唔肯見我

同佢傾住計先 遲D先提搵佢

我俾佢blk咗

I know that feel bro

往好角度諗,佢block左同你既聯絡姐,唔係扑左你肉體,你無蝕低到

但佢個理由 根本係內疚
愛又不能愛咁
啱啱同個識左十幾年嘅朋友嘈左獲勁嘅
係返唔到轉頭嗰種 好無奈
但可能大家嘅朋友關係就係依個位完
真係好唔開心 搭緊巴士
頭低低咁流左少少眼淚
聽緊最佳損友 好sad

我好無自信,有時會覺得佢當我係兵

唔奇 我都係

無自信真係

冇架
我都成日同樹窿講

例如驚佢D行為係收你做兵
驚佢背住你又唔知做乜/溝仔

但算啦
難保你識第2個 表面好好地地 背後可能更大問題啦

例如佢岩岩買送 話悶所以打俾我

咁你冇自信MODE: 唉搵人ZIP時間先打俾我

但其實如果佢悶就諗起你打俾你 有咩唔好呢

我都明要強化自己既內在,但有時真係會無啦啦亂想

或者慢慢再相處下 就會慢慢信心好D

我都學緊

啱啱同佢食完飯,佢帶左我上佢做嘢果度,見到佢d同事,即刻嚇一嚇。

佢係做乜架 點解無啦啦帶你

我嗰單都叫我放低啦
人人都口硬心軟㗎啦

我信 人係口硬心軟
你得嘅話就搵佢啦

我唔知要點樣搵佢 佢死都唔肯見我

同佢傾住計先 遲D先提搵佢

我俾佢blk咗

I know that feel bro

往好角度諗,佢block左同你既聯絡姐,唔係扑左你肉體,你無蝕低到

但佢個理由 根本係內疚
愛又不能愛咁

又開始諗翻
有無得restart到父母一齊之前
等阿媽揀過另一個男既
咁佢就有個舒服啲既人生
又開始諗翻
有無得restart到父母一齊之前
等阿媽揀過另一個男既
咁佢就有個舒服啲既人生

你話呢
我仲好愛你 呢兩年我都放唔底
點解當日咁對我 寧願無認識過你

無自信真係

冇架
我都成日同樹窿講

例如驚佢D行為係收你做兵
驚佢背住你又唔知做乜/溝仔

但算啦
難保你識第2個 表面好好地地 背後可能更大問題啦

例如佢岩岩買送 話悶所以打俾我

咁你冇自信MODE: 唉搵人ZIP時間先打俾我

但其實如果佢悶就諗起你打俾你 有咩唔好呢

我都明要強化自己既內在,但有時真係會無啦啦亂想

或者慢慢再相處下 就會慢慢信心好D

我都學緊

啱啱同佢食完飯,佢帶左我上佢做嘢果度,見到佢d同事,即刻嚇一嚇。

佢係做乜架 點解無啦啦帶你

佢做設計,返左去個studio,我唔知咁夜仲有咁多人仲係度
無出生 就唔洗有甜酸苦辣
多麼的好
啱啱同個識左十幾年嘅朋友嘈左獲勁嘅
係返唔到轉頭嗰種 好無奈
但可能大家嘅朋友關係就係依個位完
真係好唔開心 搭緊巴士
頭低低咁流左少少眼淚
聽緊最佳損友 好sad

因咩事嘈交?
總有啲嘢係無法挽回 但要接受佢只係個過客 我都同好朋友反面反咗一個月 仲努力適應緊
我仲好愛你 呢兩年我都放唔底
點解當日咁對我 寧願無認識過你

放唔低係因為你唔想放低
多麼的好

成日都覺得做乜老豆老母要生我出嚟受苦
但係既然都生存緊係呢個世界 過得一日係一日啦
冇左班識左好耐嘅兄弟 原來佢地一直唔妥我 表面就好似有講有笑 背後屌鳩我屌你老母 你地話我把口衰 我已經收撚左把死人口啦 有咁撚多不滿又唔撚講出黎 我鳩知咩唉 其實真係好想同班死仔一齊打波飲酒打機我當佢地兄弟 佢地當我就契弟

同女朋友又去到就散就散咁 今年dse又考到麻麻 唉 想死
唔知由幾時開始我同佢由日傾到夜 夜傾到日 咩都傾 好似冇諗住停

有時都覺得佢講D野幾sweet

但我知佢唔會鍾意我...
我今日擺脫左23年單身嘅身份了

我宜家係第24年a0了
冇左班識左好耐嘅兄弟 原來佢地一直唔妥我 表面就好似有講有笑 背後屌鳩我屌你老母 你地話我把口衰 我已經收撚左把死人口啦 有咁撚多不滿又唔撚講出黎 我鳩知咩唉 其實真係好想同班死仔一齊打波飲酒打機我當佢地兄弟 佢地當我就契弟

同女朋友又去到就散就散咁 今年dse又考到麻麻 唉 想死

既然係咁
巴打 你振作
或者有啲位要反省吓
盡量改善
宜家可以做嘅就係搵返錯嘅位出嚟
唔知由幾時開始我同佢由日傾到夜 夜傾到日 咩都傾 好似冇諗住停

有時都覺得佢講D野幾sweet

但我知佢唔會鍾意我...

你問咗喇咩?

我宜家係第24年a0了

生日快樂
多麼的好

成日都覺得做乜老豆老母要生我出嚟受苦
但係既然都生存緊係呢個世界 過得一日係一日啦

父母對你唔錯都要感恩喇
因為呢一切唔係必然
經歷嘅苦請深刻記住
變做歷練
犯話嘅錯都請記住
唔好再犯
生存唔係易事
但記住一日生存都仲有希望
去做想做嘅事
期待彩虹
當人人都有機會嘅時候,自己就偏偏係無機會果個,個一種人有你冇嘅感覺真係好差
當人人都有機會嘅時候,自己就偏偏係無機會果個,個一種人有你冇嘅感覺真係好差

努力爭取吓
將自己變做有機會嘅人
Hi 樹窿

我宜家係第24年a0了

生日快樂

A0

生日快樂呀
生日快樂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞