[樹窿]入嚟擺低你心事 11

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
好唔開心呀..日日最遲走最早到
做到隻狗咁
今日appraisal發現俾人rate到好低好低
有好多「fair」
然後上頭話 係咁㗎啦 啲人話你冇做嘢
睇住同事日日遲到rating一個fair都冇
心淡

琴日醫院打黎 舊病復發機會極高...要我返去檢查
好絕望。
就算盡力做好所有野都係咁

睇嚟你壓力影響到健康喇
你講出嚟 可能舒服啲

講左啦...
之前gpa一直低 上年入院
因為驚冇major所以唔可以study leave
然後冇考midterm,啲堂冇點上(隔日要去醫院/發燒/暈)
所以gpa更低...
依家份intern我真係好俾心機
每晚都ot(冇claim)做曬啲嘢
冇偷懶遲到早走..卻不如其他人hea/玩
做到隻狗咁
有好多「fair」
心淡

好絕望。

I know..我同我媽咪講,佢都話係我唔啱唔應該咁努力
但我屋企壓力好大..靠我一個搵錢..(屋企人身體差
明明已經好努力啦,點解咁對我wor
做到隻狗咁
有好多「fair」
心淡

好絕望。

我都手停口停,唯有騎牛搵馬
做到隻狗咁
有好多「fair」
心淡

好絕望。

我都手停口停,唯有騎牛搵馬

我下個禮拜完intern...就失業啦..唉
我唔敢喊 唔敢表現得太沮喪
我唔想媽咪擔心我
不能自救

個世界好靜

屌 你自己block 左佢啦好唔撚好呀

狠到心block嘅話一早block咗啦佢

我唔知我interpret出黎既係唔係事實 但直覺話我知係 既然係咁 聽朝你唔keep就算了
有諗過你係咪覺得個條友就手所以同佢一齊
不過係唔係都唔重要 至少我唔會再係你唾手可得既人

屌你收皮啦
咪再幻想喇
夠薑就問佢 咪鳩吓鳩吓

唔洗問啦 我會走架啦 唔想搞到自己咁cheap
不能自救

個世界好靜

我都好難受
點解咁樣呢?

屌 你自己block 左佢啦好唔撚好呀

狠到心block嘅話一早block咗啦佢

我唔知我interpret出黎既係唔係事實 但直覺話我知係 既然係咁 聽朝你唔keep就算了
有諗過你係咪覺得個條友就手所以同佢一齊
不過係唔係都唔重要 至少我唔會再係你唾手可得既人

屌你收皮啦
咪再幻想喇
夠薑就問佢 咪鳩吓鳩吓

唔洗問啦 我會走架啦 唔想搞到自己咁cheap

你隻龜變埋活化石都攞唔到
不能自救

個世界好靜

我都好難受
點解咁樣呢?

太好記性

然後發覺好多野真係自己一廂情願

感情也好
友情也好
人生事既種種都好

其實成日懷念既根本得自己一個
不能自救

個世界好靜

我都好難受
點解咁樣呢?

太好記性

感情也好
友情也好
人生事既種種都好

U are not alone.
不能自救

個世界好靜

我都好難受
點解咁樣呢?

太好記性

感情也好
友情也好
人生事既種種都好

我啱啱發生
好心痛
相愛又不能愛咁
不能自救

個世界好靜

我都好難受
點解咁樣呢?

太好記性

感情也好
友情也好
人生事既種種都好

我啱啱發生
好心痛
相愛又不能愛咁

🌲lone你要堅強啲呀!
Post呢個嘅你都要堅強啲呀!
我都會堅強啲㗎!
我哋要撐住呀!
不能自救

個世界好靜

我都好難受
點解咁樣呢?

太好記性

感情也好
友情也好
人生事既種種都好

係呢個世界上我知道我唔係唯一

不過
發生左咁多事

我諗真係無咩改變到

上年睇左套戲into the wild

諗番起男主角個句

https://68.media.tumblr.com/b10fb37c2cb67fe91f8799ea49f807a5/tumblr_mo50hwAYR61ro4gb9o1_500.gif
不能自救

個世界好靜

我都好難受
點解咁樣呢?

太好記性

感情也好
友情也好
人生事既種種都好

係呢個世界上我知道我唔係唯一

不過
發生左咁多事

我諗真係無咩改變到

上年睇左套戲into the wild

諗番起男主角個句

https://68.media.tumblr.com/b10fb37c2cb67fe91f8799ea49f807a5/tumblr_mo50hwAYR61ro4gb9o1_500.gif

手快send 左

我發覺近年來我已經交唔到心

同時自我存在感都愈黎愈低

原來真係可以低到咁
不能自救

個世界好靜

我都好難受
點解咁樣呢?

太好記性

感情也好
友情也好
人生事既種種都好

我啱啱發生
好心痛
相愛又不能愛咁

新人 留名
最近覺得自己好冇用 做乜都冇動力

唔好期望太多
就唔會失望
新人 留名
最近覺得自己好冇用 做乜都冇動力

點解覺得自己冇用?
不能自救

個世界好靜

我都好難受
點解咁樣呢?

太好記性

感情也好
友情也好
人生事既種種都好

我啱啱發生
好心痛
相愛又不能愛咁

🌲lone你要堅強啲呀!
Post呢個嘅你都要堅強啲呀!
我都會堅強啲㗎!
我哋要撐住呀!

加油呀樹窿,唔想你同我行同一條路
分左手個幾月,分手之後都有keep住追呢個post。開頭啱啱分覺得好可惜,覺得佢唔識諗,之後而家覺得完全唔值得我仲為默默咁愛佢!因為其實我對佢影響原來真係好小,好哂左自己對佢咁好
分左手個幾月,分手之後都有keep住追呢個post。開頭啱啱分覺得好可惜,覺得佢唔識諗,之後而家覺得完全唔值得我仲為默默咁愛佢!因為其實我對佢影響原來真係好小,好哂左自己對佢咁好

分左手就唔好再諗啦
留個靚名

好開心呢兩日可以大hea特hea一下

分左手就唔好再諗啦

希望呢到嘅人都可以早日釋懷

分左手就唔好再諗啦

希望呢到嘅人都可以早日釋懷

你個名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞