[樹窿]入嚟擺低你心事 11

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
我沒有我沒有沒有 從運氣到信心到天空宇宙全屬某某

曾愛惜的總要放手

在裝作灑脫 但係成日諗翻起就頹 想搵其他人分下心 點知又冇人理鳩我

呢度都可以擺低你既嘢

本身生活已經唔如意 覺得不停做緊啲唔想做嘅嘢 散左之後直頭覺得自己 no life 一直都係為其他人而活

佢總會係你放棄既時候 又雪中送炭:(((

我中意左一個女仔8年,由中學到依家都係,好想等佢,但好似乜回報都冇
分左手成年先發現ex原來係雞蟲 覺得好心寒 好嬲自己點解會咁信佢 仲咁放唔低佢
訓唔到
有情緒病一年 冇耐之前先敢講比現任知
睇得出佢對我關心咗
但我最近情況差咗 完全唔受控制
佢好努力幫我
但無奈佢個人本身唔係幾識講嘢......

我好辛苦啊 又覺得自己阻住佢
好想分手 唔想做佢負累
好想離開呢個世界
有情緒病一年 冇耐之前先敢講比現任知
睇得出佢對我關心咗
但我最近情況差咗 完全唔受控制
佢好努力幫我
但無奈佢個人本身唔係幾識講嘢......

我好辛苦啊 又覺得自己阻住佢
好想分手 唔想做佢負累
好想離開呢個世界

絲打冷靜啲
情緒困擾嘅折磨
我好明白嘅
你食緊藥?
佢唔識講嘢 唔緊要
我地幫到你 你唔好咁快做決定住
你離開佢先至係對佢做成最大嘅傷害
你宜家不受控 你都唔想嘅
呢個唔係你嚟 慢慢嚟
一切會好啲 我明白你㗎 絲打
想再牽手 也沒權利

屌一忙完又諗
希望發下就無事
覆我啦 做朋友都好呀
對人生感到迷惘

由細到大讀書唔叻,特別數學方面,其他科就合格到,宜家讀緊工程fd但數學唔合格要retake,聽日係最後交錢限期,諗咗成個星期交唔交好,諗到今日先去交,起呢個星期諗緊係自己應唔應該讀落去同埋諗緊出嚟做嘢又唔知有咩工係自己想做唔知自己係冇目標定起香港冇,宜家都有半工讀,學費方面有申請資助同埋都係自己出錢交,因為知自己可能讀唔成書唔想哂屋企人錢靠自己翻pt交學費

仲有20歲仔都未坐過飛機去其他地方玩,本來中六畢業翻工賺咗第一筆旅費之後就去旅行,但久而久之翻耐咗開始咩都唔想做唔想去,結果冇咗動力去旅行,宜家個生活好似得翻工 翻學就咩都冇咁仲開始諗自己大個想做咩工

放鬆d啦
出黎做野又另一個世界

我做左5-6年野 都係去得一次旅行

我都想,宜家就嚟考試仲要係數學,但溫極都唔識,試過拎起啲試題去睇下做下但就理解唔到但其他科考試我就會溫得入得數係溫唔入,好似潛意識上好抗拒數學咁
唔知自己讀書讀黎爲乜
簡錯科 讀緊個科唔係自己興趣 想quit
但一年學費好貴 唔想浪費左屋企人啲錢
但自己又未有能力還到咁多錢比屋企
平時生活都係靠返pt啲錢 已經盡量唔用屋企錢
諗過出黎搵野做 但靠個hd學歷唔知可以搵咩
更加唔知自己想做啲咩

你有hd算好啦,我連fd都讀得好辛苦,數學要retake,宜家都想quit

係冷巴

係冷巴

Long time no see冷巴
好矛盾 成日藍tick我
岩岩先比佢秒藍tick我
但琴日都仲有傾電話 好地地

成日叫自己唔好諗咁多架
但真係好難

成日叫自己唔好諗咁多架
但真係好難

係咪忙呀?
我要樹窿呀
同ex分左手之後,有時去返啲同佢一齊去過嘅地方,諗起嘅居然係佢鬧我或者係唔開心嘅畫面…

成日叫自己唔好諗咁多架
但真係好難

係咪忙呀?

有諗過呀
但係依家同佢都仲係普通朋友
怕問太多人地會覺得煩
有無咩辦法可以令自己唔好亂諗野
同ex分左手之後,有時去返啲同佢一齊去過嘅地方,諗起嘅居然係佢鬧我或者係唔開心嘅畫面…

點解要行去折磨自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞