突發!!!!!! 澳洲專為香港人打造專屬簽證移居澳洲!!!

357 回覆
1004 Like 11 Dislike
唔知你邊個律師朋友 但只俾5年同要僱主擔保同搵香港人笨柒無二 呢種temporary visa 只係比僱主壓迫工具 睇唔到點解香港人唔去Britain 等多d可靠消息再出 再討論
係 或者你本身專業人士有澳洲認為某d特定行業嘅工作經驗都有機會既 但係難到飛起
又或者你係澳洲讀nursing畢業 行計分制都唔算太難 但都比以前難
我都認為好唔吸引。限制多多都唔係想幫香港人。香港人
澳洲鄉下地方...邊有工做?
就咁睇落分別在於你去讀書要比學費先有得留 去WH最盡兩年 以家就係冇限制地比你住五年 但同以上兩樣唔同嘅係 以家呢種唔比你去悉尼墨爾本住 但如果你讀書係任你揀地方 WH佢亦唔會理你住邊
驚西
咁難既,佢地個邊唔缺體力勞動工既人?者係農埸個d
一般農場肉廠呢d都會keep住請人 但問題係比你做到識飛都留唔低
我巴
想屌鬼妹
if 澳洲只係比790簽證你地 佢地當你非洲難民冇分別:
https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/getting-a-visa/visa-listing/safe-haven-enterprise-790#Overview

你要明白咁ga visa 係冇咩吸引力 當澳洲要同英國, 日本 & 美國傾緊永居搶香港人才+資金情況下 仲有 香港人唔係坐難民船非法入境(偷渡)

if 你話香港人唔黎 大把人黎, yes if they have wealth and high GDP as hongkonges. 歐洲人 同 非洲人?

香港人 唔該你地睇高自己value少少 澳洲housing已經仆左街 有plan冇人起 有屋冇人租 如果SCOMO 真係出呢種垃圾offer 大家可以轉地方 等袋鼠被經濟收皮
點解既?唔係做夠唔知幾多年就拎到公民身份?
專業人士 做ENGINEERING 講緊90+分 先入到
TSS VISA (僱主擔保) 要你有2年相關工作經驗 同有僱主肯簽

我HIGHLIGHT 左僱主肯簽 因為 佢地係用呢樣野搵migrants 笨柒 (要多謝支那)
超 我住澳洲 講事實又要被問候老母
你呢的垃圾都係收9皮啦 移民窩~
據我所認知 對上六年澳洲係冇一種拎永居方法係做夠特定年份就拎到居留 最類近既要數到幾年前已經取消左既457visa(僱主擔保visa) 想申請呢個visa首先要係一間政府認為合資格需要請外勞既公司做滿兩年再由該公司擔保你再做多兩年先拎到永居即係最快頭尾都要4年
澳洲以家基本劃一行計分制移民 滿足多項條件夠分後申請都要排隊慢慢等 分數越高越優先 英文考試例如Ielts夠高分都可以係計分制入面加分 基本上Ielts7分(全7)係最低要求 呢個分數唔係人人都考到
佢應該係想屌你用5p字"甘"想講甘你老母咩
攞plumber licence要讀3定4年tafe+apprenticeship 。最緊要喺冇pr冇得讀

當然冇牌就自僱,呢度大把handyman咩牌都冇都照做
洗唔洗bno?97後出世
一定要過vetting
人哋唔係老憑要做既
至少多個機會離開香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞