突發!!!!!! 澳洲專為香港人打造專屬簽證移居澳洲!!!

357 回覆
1004 Like 11 Dislike
jeng
根據491既定義除左三大城 悉尼、墨爾本同布里斯本,其他所有城全部歸類為偏遠地區,包括首都坎培拉、西澳首府perth、南澳首府Adelaide、北領地首府Darwin、整個塔斯曼尼亞、昆士蘭gold coast呢d出名既城都計偏遠

但790個地方係收窄好多,perth已經唔包,同埋佢計郵政地區,可以揀既地方唔多,要留低做野都唔易
想去嗰到教潛水
唔係每個行業都有分,要係list裡面嘅指定行業
紐西蘭 會唔會鬆小小?假如有相關政策?
讀左書先,不過好多院校master改左undergraduate 要係讀社工
基本上要睇番佢個visa會比咩你, 如果最後攪到好似加長版既working holiday 比你,就算你搵到工都冇用, 因為要PR係要你搵到一份肯sponsor你留底既工, 要唔係只係單純要你搵到一份工就比你留底⋯
個人感覺佢派你去珀斯已經係天大恩賜
基本上冇咩用 五年難揾工 又要長做到先俾到pr你
英國住夠就得 差好遠
唔好講到咁絕望住
都未正式公佈就自己嚇自己
我唔信就算五年後搵唔到工
就會趕你番香港受苦坐監
最多咪暫時無福利
等你成功拎簽證先有
大家小心人血移民顧問搵尾水
https://www.facebook.com/1764116977186092/posts/2624526241145157
【澳港聯呼籲在澳港人靜候澳洲收容港人計劃詳情】

澳洲總理Scott Morrison公佈將會制訂收容香港人的「Safe Haven」簽證,細節仍在內閣討論,估計數周內會公佈詳情。
澳港聯留意到有移民代理公開呼籲港人申請866保護簽證,更有港人向我們透露,有代理開價九千澳元代為申請過橋簽證,若獲批保護簽證,再另收九千澳元。
澳港聯在此重申866保護簽證,是按聯合國難民定義,以個案形式審批,批核標準極其嚴格,在澳香港人申請前務必經過專門此類申請的移民律師作個案評估,及作慎重考慮,切勿輕率。

澳港聯提醒在澳港人切勿胡亂付出高昂費用去處理申請,如有問題,可inbox查詢。

#切勿以身試做人血饅頭
睬佢都on9,如果最後澳洲條件太苛刻咪去英國,雖然澳洲係我首選
俾果個都係on9
如果我未夠5年就搵到人擔保呢?
識住就住Adelaide 同Perth
其實香港層樓收租,應該都夠係英國二三線城市生活
有人擔保贏
你唔信就當係..
到五年後真係踢你走 你又點?
咁咪唔去
再睇吓加拿大、紐西蘭有無
無咪同中共鬥長命
睇佢幾時倒台。
最緊要唔好響呢個時間整件小朋友
就咩事都無
咪撚害人,
做左半年, 肉廠隻手痛到PK, 日日食幾粒止痛藥

[讀書個時做肉廠刀手, 搵緊80澳紙一小時, 做夠半年買GTR]
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞