突發!!!!!! 澳洲專為香港人打造專屬簽證移居澳洲!!!

357 回覆
1004 Like 11 Dislike
之前係Adelaide WH 好多工廠可以,反正我係香港都係做藍領,過返去做藍領我唔介意
呢個真,最多拎到BC後先再試下去澳洲
多倫多平均都係百幾蚊gas bill per household,你人工都要好低先唔夠俾
住左Adelaide 11年
唔駛返工就去朋友屋企飲酒
其實最正路真係咁
推 711/712 35+ 初選
更多資訊: https://lih.kg/2095362
社工?你係果邊讀書大?如果唔係文化差異應該好難搞喎
你個名
澳洲成個美國咁大,搵工會易過UK,
澳洲到今日,最多新移民就係來自英國,
連佢地都逃離UK去搵工
It depends on what you do. In general UK has more job, the UK's economy is more diverse.

(I am also in Australia and I wish I could go to England)
飲到變bws vip
adelaide 計regional黎講算好好了
去過兩年workingholiday都唔想再去
我想住Tasmania
有買,試過有份工差唔多係最上面但我地係最下面,揸左3日先到,不過生活模式先係最大問題,除非你真係好鐘意大自然/毒到日日留係屋企就好開心!
係,有次堅淨玩1個月,十日已經開始想走,住開城市真係搞唔掂,但心情心態真係會好好多,排隊幾長都覺得無所謂,做任何野都會慢d,成個人同生活都輕鬆好多,起身行出門有天有草空氣又好真係幾舒服
打造
香港人要溝淡番外國嗰班大陸人啦,要廣東話成為返主流
反正好鐘意澳洲既生活,一放假就揸車周圍去玩,有時係google map隨機點一個地方/小鎮就揸過去玩/探索下,睇下唔同小鎮既景點。
有時就同fd去釣魚/捉蟹/捉海鮮煮黎食。

我有個fd仲癲,一條友揸車揸環繞澳洲一圈,揸左差唔多二萬公里,2個月時間。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞