突發!!!!!! 澳洲專為香港人打造專屬簽證移居澳洲!!!

357 回覆
1004 Like 11 Dislike

其實重點係發達國家帶頭落支那面
有連登戶口有無分加
除非係非常乞人憎,唔守禮
否則香港人都只係一個細族群
唔會受太多國家排斥嘅
放開懷抱,投入當地生活啦!

另外,班Yijin黑警未必有諗過要移民
佢地落力打柒手足,濫打濫捕
除咗表示效忠,要嚴懲異己,要我地收口,唔再出嚟,仲有係過足擁有權力嘅癮,好有滿足感
人地就係想換血洗走支那人啊
驚西咩,首都都係偏遠地區啦
之前去過澳洲WH 個人感覺鐘意Perth 同Adelaide 多D . 旺中帶靜;靜中帶旺。人工又高D,野又平D.同埋我得perth 同Adelaide 既白人純好多,唔會點歧視你。可能唔係算好多外來華人,未算好影響到佢地本地人既生活。

但係去到墨爾本同埋悉尼,我覺得果邊既白人好歧視華人。因為果邊實在太多華人,搞亂晒佢地既生活.情況好似香港咁,回歸頭幾年,我地最多都係笑鳩支那人,因為果時香港未算多支那人。但係後來香港太多支那人,好影響到我地既生活,我地就愈黎愈憎支那人。
其實呢個簽證好普通因為你想要居留權你要再申請另外491 190果堆簽證
真係有難度

只係個簽證對香港人意義幾大
可能想玩互相制衡
樓主
我去過PERTH EXCHANGE,係好舒服,出街食飯的確唔平,不過如果真係要去生活,一定係自己煮,肉平過菜
講得啱,根本就係需要開荒牛建立一個新嘅圈子。
請返同路人,幫返付出左嘅人
睇嚟真係會好大鑊!
香港人移民西方,協助當地驅逐當地嘅共匪孽畜移民
直接去去澳洲讀master
五眼聯盟
Canberra 算唔算偏遠
打造
藍絲都要禁埋
Vetting一定要學美國佬咁
英國抵玩d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞