高質傢俬電器傢俱討論(5)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
我係quickstep 買

我果時一心搵木紋磚
So far 送貨,貨到Quality都無問題
都好夠直身
茶几啊 凳啊果d大家淘寶定搵showroom?
出面睇過下貴到買唔落手
餐凳我都想淘寶
同香港差好遠
淘寶300蚊張已經好靚
香港一張靚靚地都要800--900
買4張差成2000
一張8舊水,洗唔洗呀心諗
有咩損毀好難搞喎,係香港買都話可以退貨
其實屎塔唔計有特別功能同設計既話貴同平係邊到,見有啲賣六七千又冇咩特別,一般買roca 2000內呢啲冇咩問題?
試過
佢會寄返爛左果part 比你
但係要比多次轉運費, 都係幾十蚊
加埋落去都係平香港好多
普通果隻120x20?

即最正常果隻size 唔係短果隻
枱我就廢事啦,一來唔想裝,二來擔心退貨麻煩
唔會退啦
香港運咁大件野去勁貴
有咩事叫佢再寄黎
我都係買左馬可磚,鋪廚房同廁所,係香港南記買,好滿意。
我呢兩日買咗toto945 加 Panasonic 電動廁板。以我所以再貴啲的馬桶通常旭中係旋風式?
係啊,我都有加配福馬波曲
Legrand galion d 開關面制,關左會有led 燈畀光
會唔會光影響訓覺?
Croma Select S有啞黑色同磨砂黑色
但呢兩隻色太新,德馬無

https://pro.hansgrohe-int.com/articledetail.html?article=26891670
https://pro.hansgrohe-int.com/articledetail.html?article=26891340
同埋都貴貴地,未計運費都7千幾

仲有好多伸手又低質問題都唔想答
唔會 小小燈
如果要全黑環境先訓到就唔好簡有燈款

我就係例子

連冷氣燈曲我都專登唔駁燈
請問巴打座廁係邊度買? 有得加配福馬波曲咁好?
我響旺角買. 其實旺角有幾間舖賣Toto, 全部會掛牌出黎. 你入到去逐間格價 (啲價成日唔同, 差一二百,睇Sales 心情. 你可以叫佢寫定個價落卡片, 潔具舖啲卡片通常有位mark 埋價錢) 話想要945 配XXX電動板, 另外加配埋福馬水件, 佢就識比個價你(記得問埋佢運費), 之後揀間最抵/sales 妹妹最靚0既買就OK
其實上面個淋浴位好用? 我去親酒店見到都唔用, 唔太清楚個feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞