高質傢俬電器傢俱討論(5)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
用緊個傳統鎖鎖面有45cm咁高,係咪除左換埋隻門,都唔使諗電子鎖?
請問如果屋苑係地去水,但我買個高咀既座廁,其實係咪照裝到用到?
我屋全濾水系統,先粗過濾普通用水,飲用再要細濾,要換芯地方方便,否則每半年搬野一次
Thanks
睇中款高咀好靚
1. 想買部空氣清新機,請問有咩推介?本來想買小米,但又有人話唔好
2.空氣清新機有無抽濕功能?定要分開2部買架?thanks!!
同問,遲下傢俬到左想買部機長開去甲醛
咩價位? 過唔過到氯?
講過笑話,我的一個朋友的物業,可能得罪裝修佬,做去水的喉沒有隔氣,因業主提供材料,佢係地面層,每次樓上屙屎冲水就全屋有味,因為去水在地下管道而不是外牆,維修非常困難
有咩冇鎖匙嘅房門鎖好用?
想試skandik 啲款幾靚 好北歐

利申 未買過
所以香港大把水魚,我朋友的親友做德國牌子嘅吸塵機,發過豬頭,
成功就share. 隻款hk都有$9600, 宜家日本買連運應該7k
佢無比U形聚水器,要折地台拆去水喉力改U形聚水器,工程非常大,2000多呎,所有去水位都要換
無測試過,濾水器最好用外國嘅,過濾芯就可以去旺角買,有粗、幼芯,據粗芯再過幼芯就可以即飲,已經用咗16年啦,但換芯就要搬周邊的用品,因會有水流出
價錢粗芯由屋的入水開始,飲水要用幼芯,價錢不計師傅安裝,我的當年價約2000蚊
有 D 疏冷係連埋隔氣的。

你嗰間係村屋?
正常地下應該落井的,佢似冇做氣喉?
1. 係

2. 其實廁所唔一定要用 8吋,我自己屋企就係用 6吋。

3. 唔一定係抽氣量大就唔臭,經驗所得,出事通常係因為調返轉。
咁草津 kdk 三菱邊款靠好?
因為想慳d錢唔想搭棚
研究緊d 窗口分體式冷氣
見到呢款 Daikin - FTWN25JV1
問過d師父話呢部係泰國做, 型號ok
不過就4級能源, 同埋唔係變頻
夜晚開冷氣, 可能訓訓下室內機都會有一下聲發出黎
有機會影響睡眠
有冇巴打用緊? 或者有冇其他窗口分體式冷氣 介紹?
珍寶368
日立420
千其唔好買大金420 馬來McQuay造垃圾
其實珍記個朵唔好過馬拉 Mcquay 好多...

利申︰用緊垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞