高質傢俬電器傢俱討論(5)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
你裝得 420 點會裝唔到變頻?

日立/大金/ panasonic / 樂信 / 三菱重工全部都有出 420 變頻機
budget 鬆少少可以買埋冷暖。

變頻機電費會慳好多,無謂慳
三選一我會選三菱
知呀, 師傅都有講馬拉機唔得, 之前都有巴打講過
所以只揀泰國制
香港有現成買? 唔係話要成套櫃一齊買?
去邊度睇款?
佢自己的物業改建二層,挖掘約5呎,樓面增加3呎,改去水喉去污水喉,漏配U形管去防止臭氣回流
地渠的隔氣大隻好多。
所以有 D 地下廁所會起高少少
係朋友漏咗呢個工序或配件,而工人也沒有經驗提出幾拾蚊隔氣的功用,結果成屋臭到
有冇巴絲屋企有用岩板造廚廁枱面石?有冇推介?手工安裝費如何?感謝

用耐左會唔想拎起床褥擺野
寧願整張床下面有櫃桶
每格太細其實唔好用
2. 有空間又想平就分開兩部買
1. 唔介意水貨要加變壓器,可以上日馬買,Panasonic/Sharp/大金都有質素保證
如果想要行貨,又要有抽濕功能,一定係三菱,made in Japan,係衰大部同外型唔靚
我買左水貨Sharp KI-LD50

貪佢空氣清新之餘又可以抽濕加濕
全年都啱用唔洗收埋部機
不過水箱得2L同埋MIC
適用尺數300零尺
遲下新屋廳大,考慮緊買埋大金MCZ70W-T
你去順利建材睇,有一款日本鋅盤
要,HEPA濾網,說明書建議2年換新
我都諗緊浴室裝抽氣扇都浴室寶,如果浴室想乾衣係咪用浴室寶好D?
想問 rs買制 用信用卡係咪俾唔到錢 一定要用paypal? 不過用paypal唔知點解收我vat
啱啱收樓,而家開始裝修,想鋪木紋磚,諗緊用意大利磚定中國磚好。

有人話意大利磚靚啲,又有人話中國磚已經夠,唔差得遠,所以都未諗掂。

如果揀中國磚,除咗馬可波羅,仲有咩牌子質素有保證?
乾衣其實冇得揀喎,一定係浴室寶
靚既大陸磚其實OK, 如果買D好cheap 既外國磚重衰
我覺得外國磚花紋靚d, 大陸磚一眼就睇得出d磚好易睇得出重複 就算話有有好變化都係睇得出無咁自然
不過最後都係睇budget做人姐
係唔係落左單會有個oversea sale email 搵你?
會幫你扣埋稅? 運費比左幾錢?
我用馬可波羅質素其實幾好, 呢幾日會鋪
我去hello socket 買, paypal / credit card 都可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞