高質傢俬電器傢俱討論(5)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
師兄 我想買電磁加電陶二合一
得德國寶叫個牌子大啲啲 點算好
你係床吸到果d係你既死皮分解物,唔係塵蟎黎,真正既塵蟎肉眼都可以見到,而且佢地唔食人既死皮,上網有講好多吸塵公司誤導你地去買佢地既產品
唔食死皮?
無既,人地用到十年,你買德國寶用5年之嘛
而且電費每個月交貴兩成之嘛

電磁電陶點會得佢先有?台灣牌子都有架

德國寶間廠既野都比其他牌子食電多好多
個老細我識佢,肥佬陳丫嘛
維基個解釋都有誤導,死皮唔係佢地主要食糧,而且一張床唔可能有成億塵蟎
唔好意思呀師兄 有無得介紹下台灣個隻係咩牌子
Sorry 做左伸手黨
https://youtu.be/PSrL2sjEu1I

呢個台灣醫生回應
總結 塵蟎自己唔係過敏源,但佢嘅卵 排泄物 屍體就係過敏源
唔係話好耐唔清唔曬太陽張床會有成百萬塵蟎係度咩
Thanks
原來有後續
想請問
其實大家會推介去邊度一次過買哂全屋家電?
例如: 雪櫃、冷氣、洗衣機 etc

成日覺得豐x 、百老x 果d 無咁平
我估應該有其他地方又齊款、又平過佢地 ?
真心求教
Built-In Pro, BBE, 教協都平一大截(但唔好要求有服務質素)
好耐無幫襯過連鎖買電器
你一次過買 搵bbe or built in d sales通常都r到個平價
但係記得夾好裝修師傅送貨日子 唔係堆晒係到又唔開箱 有咩保養問題又煩
好似有隻叫summe 同上將既牌子,但一直無講產地
二合一可以試下pacific
我舊屋同新屋都用緊 夠經濟
不過唔係獨立火力
好唔好用
我覺得夠用
但你如果會兩個爐同時想開大火就會唔夠力
有冇清換咗智能門鎖?你哋揀咗咩型號,喺邊買平啲?
World kitchen
康寧出
加埋佢隻vision鍋一齊買
我媽十年前工展會買左一套用左六年較火果道壞左淨係開到最大火同埋隻vision鍋粗用都崩左d角
又買左一set用到衣加用左成十年 煲湯炆野煮麵煎野都用佢,除非係炒野如果唔係都唔開煤氣爐
衣加我搬出去住都又買一套
咩牌子都唔洗諗一定係佢最好用
有冇人用過新加坡牌子regal 座廁
見佢三千幾有rimless有旋風式幾平下
師兄 請問你用太平洋邊隻型號
收到!多謝師兄介紹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞