高質傢俬電器傢俱討論(5)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
Rigel? 之前有諗過買但最後買左toto
係 rigel
大家BG socket 係咪都要screwless?
同埋要乜顏色好? Polished Chrome/Brushed Steel/Black Nickel?
想問問巴打依個網買蒸焗爐有冇伏同埋有冇咩要注意?
https://importappliances.hk/csg636bs3.html

同埋佢有依句:
請注意,大部份的電器都不設插頭,要由持牌電器技工接駁。
即係要自己額外搵電工幫手拉線咁嘅意思?
買咗polished chrome screwless
焗爐會用多過13A, 過13A電器唔係用插頭, 要用肚臍制直駁面板的
唔知買polished chrome 定black nickel好
係咪裝修嘅時候可以同裝修公司講埋果個位會放焗爐
可以叫佢地搞埋?
唔該曬你
係 嵌入式要講 如果過13A廚房本身無位, 要拉過4mm線做獨立制
廚櫃都要預位
唔該曬巴打
我會同裝修果邊講
3千有咩馬桶介紹
追到你個post, 都訂左個
大家浴室掛大毛巾架會唔會用 hansgrohe ? 打算英馬一次過運番嚟
定係用淘寶算?但怕用料唔好會生銹
同埋啲免鑽牆其實穩唔穩陣?
抽油煙機有無推介呢?
富士皇!
想問下dyson買水貨係唔係平好多
有冇店鋪好推介
謝謝🙏
有無邊隻型號呢?
你果個位裝唔裝到斜面?
開放廚有冇話邊款好啲?
睇過薄款好靚,但MIJ好貴 其他MIC會唔會差好遠?
可以的
但斜面同傳統有乜分別?
我貪佢靚仔
同埋上網睇過啲人話抽得好過傳統
不過都係個句 抽得好唔好視乎個條管點樣走出間屋 、離個窗遠唔遠、仲有離台面既高度

不過我唔係用斜面 我用緊1890v
我見過有啲人裝咗富士皇但話抽油效果差又嘈,原來佢個裝機位唔近𥦬,條喉駁到九里長又要轉彎,咁係會影響抽油效果
咁既格局,斜定傳統好?
你呢度應該可以裝煙囪式 CL1890v, 我覺得靚仔過佢既斜面款

樓底唔夠高先需要裝斜面款
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞