高質傢俬電器傢俱討論(5)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
格力用緊,評價:平價中佢質素最好,但有朋友校到最冷最大果陣,話個扇葉有焦味噴出黎。
我廢仔用美的窗口都覺得夠凉,靜就唔算好靜但可接受
Usb電制好似有火牛
唔啪開關會一路食電發熱
我用緊黑鋼色果隻20a 做冷氣開關
但依家整埋
我買3.1 a 雙 usb-a
咪又係可以用好多年

當佢會轉款
唔通你現有線會全部掉晒唔用咩最重要,有usb同無usb差唔係好多次
咁個插頭就變左有4個位
點都好過你得2個
實用性大好多
我用實際例子答你
我屋企有4隻cam
每隻都usb拎電
我屋企其實得2個大人,如果你有更多人會有更多device
但都已經係用緊4部iPhone 同2部iPad
仲未計尿袋/ 門鐘果d都要用usb 拎電

仲有出完街手提電風扇又係usb 拎電

平時打ps4個手制又會打打下無電

就咁計一計都1x 個device

當然好睇個人,你覺得用插頭方便,都可以照買插頭
有一枝全新doulton濾心2504轉讓
$400/枝包郵有需要留低TG
一般雪櫃放入牆位, 無空位散熱會好快壞,
嵌入式既散熱要特別設計過
例如雪櫃散熱位係前面腳底
牆座始終有距離限制,我都係覺得駁拖板比較方便
用拖板核突
大裝修你都一定重新規劃過d 電制位
我啲拖板多數收喺啲唔見光既地方,又可以用拖板收納盒去整理,下下插牆座我會覺得好易搞到全屋都係線

USB 牆座我認為剩係床頭位先有用
想問下有無人裝修完 廁所好大陣渠味,但係哄埋去 廁所,洗手盤,浴缸都無味

有無巴打有經驗
求打救
我原本都諗住整,但用開Apple 見到air pod 用USB TYPE C 插頭。

所以諗起Apple 一轉野d USB 又要用個adaptor 轉頭。跟住就用翻普通淨3腳制面算。
電器材料舖頭有得賣
要order先有
肯定平過你上網買
不過可能要受 d 氣
換type C插座
所以係裝既就要 USB-C 插座
各人喜好
拖板仲會搞到成屋線? 拖到就圍都係

同埋都實係睇多唔多device
一多device 就多多拖板都唔夠用/唔就手

鹹魚白菜各有所愛

不過我覺得usb-a 短時間都唔會被淘汰
都得
但舊野到時就要用番插頭
就係多 device 先要用拖板

剩係我個書房有成差唔多十個長插 USB 既 device (唔包括插電腦嗰啲), 你話插晒牆座定係 group 埋晒喺一個拖板到好啲 ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞