[拉麵獨立 唯一出路] 拉麵/沾麵集中交流區(10)!!!

1001 回覆
82 Like 5 Dislike
巴打識食呀 荃灣初初開舖果隻味道真係堅撚正,唔正我都唔會幫襯台風系列咁多年啦,雖然我都唔記得幾時開始變稀。

旺角又係,本身杰d又係變稀。
灣仔又係開舖果時屌打,近來又飄忽d。

佢地qc係衰唔夠穩定,反映過好多次㗎啦。你諗吓佢地而家唔穩定都算好食喎,穩定嘅話真係屌打

不過實際叫做總廚都係得兩個人,創業初期捱得辛苦而家又放吓假或者栽培d細嘅去做,會有分別嘅。
宜安街有丸京
變稀唔緊要,隻強熟都唔緊要,至緊要佢會改正返要對佢有信心
有時我會同煮麵個個講返個問題 (e.g. 熟強 ) 之後下次冇煮熟強比我

佢地qc同總廚既嘢都知道,巴打一定識人
你同佢哋講之後,會質素好返d,但一排之後又會hea返

不過點解支持台風就係一來就腳啦,二來佢地唔似其他日本舖係過嚟開分店hea吓就算,台風係破釜沉舟咁過嚟香港,一手一腳自己做,由冇到有。頭個幾年佢地真係每日都係落鋪頭自己做,你去開荃灣都知啦。

佢地又好鍾意香港,香港有事嘅時侯又唔會走佬返日本。
我本身以為佢地開兩三年玩吓就走㗎啦,始終唔係個個人鍾意香港個模式,點知咁就開咗7年。
所以覺得程班長都有啲似台風,又係破釜沉舟將自己總店結束再喺香港重新發展,係值得尊敬

btw 台風喺香港可以做到咁多年兼且可以返到日本重新開店,都算衣錦還鄉
程班長我都好鍾意呀,唉半年冇食。
旺角食一生懸面定台風好?
觀塘果間好難食

葵芳果間好食好多
分裝得唔得
自己叮熱個湯落返去
屌食過巨一
台風
想知石塘咀間彩有冇改營業時間,3點收工想去食
有無人買過外賣拉麵估唔到會有依一日
買過
蘋果出左試伏片
大家入去當睇笑話順便支持下蘋果
呢間真係好撚垃圾
由個名已經唔尊重沾麵起源
個麵唔好食又貴,d錢拎曬去FB賣廣告,鳩假期出鱔稿
佢客源係on9港女,唔係欣賞麵既人
我地真係要全力抵制以免劣幣驅良幣
https://youtu.be/J_cnKM_n2nc
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞