[拉麵獨立 唯一出路] 拉麵/沾麵集中交流區(10)!!!

1001 回覆
82 Like 5 Dislike
一生隻面覺得太幻冇乜咬口 同埋個沾汁掛唔到落啲面度 整體覺得麻麻地

有冇人食過立體派 佢d小食除左炸雞完全中晒伏
立體派真係辣殺
上個禮拜試左立體派,完全係垃圾
有冇咁差啊,唔覺喎
可能我唔係叫佢個白湯
我食左醬油果個,真係唔多掂
座銀竟然出外賣自取
試過紅色暴雨加九號風球,試過一次冇下次
利申:去台風主要叫沾麵多
貪佢夠大份
灣仔嗰間都唔掂?
老老實實,食咗咁多年台風的確係有唔穩定問題,你問d侍應甚至老闆佢地都知。

但係總括嚟講mk灣仔算穩定。
係荃灣比較唔穩定個間,佢d特別版我都唔太敢食,但係蕃茄個個伊台風算穩定嘅。
邊款?
有人試過 中環NOJO 嗎?
我仲諗緊值唔值得一試
中環同美國本店都食過 keep到水準
eatigo有折
湯頭同餸幾特別 麵質普通
不過性價比麻麻

喺美國影的

個人推薦雞髀嗰碗 肉丸果嗰冇乜驚喜
Thank you
個叉燒幾出色嘅
台風永遠最大問題都係開完分店 其他鋪質素會明顯下降
因為得元老日本師傅係度qc會做得好d
但都係得兩個人
荃灣得紅黑風暴好食
行過見無可以唔使入閘
一向都食魚介加底,食左兩年幾
個湯底勁熱又夠味道適中,加上粗身麵真係好啱我食

如果要講缺點就肯定係筍唔好食,一生 懸麵個筍好食過佢多多聲,仲有半熟強有時會變左做全熟強
灣仔台風叉燒就一定屌打荃灣台風

最近個黑色風暴好撚正,兩年前先出過一次,食到上癮
屌點解觀塘冇拉麵
你只係食咗兩年就正正錯過咗魚介好撚難食嘅階段

佢哋開咗旺角之後荃灣個湯底瀨晒嘢,難食咗好一段時間,就係啱啱呢兩年先算係搞返好。但因為曾經好難食我唔敢再叫魚介,所以我去荃灣都係食番茄居多。

補充一句,7年前開舖個時隻魚介係真係超級超級好食,杰好多味道濃好多,真正日本味道。9成爲符合香港人口味而改咗,可惜。

荃灣舊年有隻特別版有蝦干都好食。
蛋水準唔穩定係認同嘅,有時係熟蛋wtf

筍我敏感所以一路都走筍,比唔到意見。

灣仔個蟹湯同叉燒,如果係做足水準,我敢話係全香港最好之一。但佢哋而家d師傅3間鋪走嚟走去,好唔好食好似撞彩咁。
荃灣一定係食骨膠原撈
灣仔蝦拉蝦沾都唔錯
但台風沾汁一直都唔夠杰身
師兄同路人
個陣佢開左第一年去到第二年食係勁濃味,可惜中學雞負擔唔起咁貴lunch所以冇得成日食
家陣荃灣個湯底係keep住漸淡,我同我朋友都認同,所以我一定叫佢濃味。
有人話過濃味唔好食,但係我都係堅持

佢舊年個個係櫻花蝦米,我覺得就一般,寧願食返座銀個雞湯or食一手個個仲好食

灣仔個間我食過一次就好難忘,如果三間台風都keep返個水準一定多好多人食,唔洗做top3已經好滿足。

咦骨膠食過一兩次,下次去食都好。

佢哋而家個湯偏稀,旺角荃灣本身唔應該咁稀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞