[罪大滔天]Sony Xperia集中討論區[49]SONY XPERIA 1 Mk2 現正發售

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
如果撳下個快門制就轉到靜音,震機同有聲都幾爽
iphone咩
好過1
同5差唔多
唔好咩?
唔洗左開右開先set到
依家最方便都要撳一下音量先轉到
可唔可以下放Xperia 10ii 個夜景mode俾Xperia1i
功能更新第二點真係好需要
有冇人google相簿 左上角個選單制唔見咗
變咗呢個共享制
清資料/重裝app會出返嚟,但只要重開app即該變返咁
點解我會冇事
利申用緊dark mode同最新version
我舊xzp都冇事
衣加x1m2試過曬洗機del app都係咁
好撚on9
有冇update google play?
其他都唔怕只係先到收得唔好果邊

其實多唔多巴打有依個情況

Btw 依d bug OTA 有無機會FIX 到呢?
(唔識)
google play service同store好似都係自動更新
bug #1
我自己嗰部個sensor冇問題,不過佢個auto brightness真係要搞搞佢,唔好喺我要佢光啲嘅時候校到最暗,我要佢暗啲嘅時候佢就校到最光
會fix到
bug#1我懷疑同手機套setting有關
同樣紫1,得mon貼祼咁高過腰位跌過5、6次落地都無咩花,係角位花咗少少。

成日酒精抹都無事。講1最衰一定係個垃圾指紋。岩岩新出都無事,係後尾更新完之後一直差到成日用唔到。最近果個更新之後先正常返少少。
我係個usb位同右下角甩左一忽
好怕mk2又係咁
同埋你講得啱1個指紋真係廢到無輪
順手搞搞個震感
明明咁撚大個線性摩打震感同震子冇大分別
Z軸定X軸?
我仲以為佢個摩打好撚細
洗唔洗咁快就花?
部5仔跌過幾次都無事
做乜咁睇唔開做實驗
聽左幾日xperia 1 ii同lg v20比較
有quad dac既lg完勝
低音還可以但唔夠實
人聲比lg偏後, 唔夠實在, lg有種係你耳邊唱既感覺
高音輸曬, 完全去唔到, 唔夠響亮
分析力都差一截

總結:聽pop song還可以, 聽band sound或者編曲豐富d既歌都差d
電結他,小提琴d高音位出唔曬, bass, 鼓聲有d感冒咁
依家想留返部v20當player用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞